Tintrio Reviews with ekomi.nl
logo check

Gratis verzending vanaf € 75

logo check

Voor 16u besteld, zelfde werkdag verzonden*

logo check

98% geeft ons 4 of 5 sterren

logo check

+50.000 kleuren

Laat je inspireren door deze 5 knusse herfstkleurenpaletten


Het is herfst: de dagen worden stilaan korter, donkerder en kouder. Maar... de herfst is ook het seizoen van wondermooie kleurenpaletten in de natuur. Wij lieten ons daardoor inspireren en selecteerden zo vijf herfstige kleurenpaletten voor jou, waarmee je het grijs verslaat met kleur, het donker verslaat met licht en de koude verslaat met warmte. Kortom, in deze blogpost vind je vijf 60-30-10 kleurenschema’s waarmee je het extra knus en gezellig maakt bij je thuis deze herfst. We hopen dat je net zo geïnspireerd bent als wij!

Herfstbladeren

Afbeelding: Sigma/PPG

In dit kleurenschema is de hoofdrol weggelegd voor een gezellige, warme gele kleur: Yellow Coneflower (PPG1209-5), die doet denken aan bladeren die de transitie maken van zomer naar winter, en klaar zijn om van de bomen te vallen. De ondersteunende kleur hierbij is Carrot Cake (PPG1198-5), een oranje tint die ons doet denken aan het bladerentapijt op de grond. Hier en daar is ook nog wel wat groen te zien. Daar zorgt Wistful Walk (PPG11-15) voor als nuancekleur in dit 60-30-10 kleurenschema. Alle drie deze kleuren komen uit een van de trendkleurenpaletten voor 2022 van Sigma, namelijk Invaluable. Je bent dus niet alleen in de herfstsfeer met dit palet, maar je bent volgend jaar nog het hele jaar on trend!

Wil je Yellow Coneflower aanbrengen op een keukenmuur, zoals op de foto? Dan is Sigma Pearl Clean Matt een ideale keuze. De verf is namelijk afwasbaar en blijft mooi mat, zelfs nadat je de muur gereinigd hebt. Wil je liever andere verf maar wel deze kleur(en)? Dan is dat zeker en vast ook mogelijk! We kunnen bijna alle kleuren in bijna alle verven maken. Blader eens door onze verfcatalogus en vind de perfecte verf.

Herfstlucht

Afbeelding: Levis

Als het geen slecht weer is, krijg je in de herfst de fraaiste kleurencombinaties aan de hemel te zien bij zonsopgang of -ondergang. Een rozige schijn van de opgaande of ondergaande zon op de crèmekleurige wolken tegen een frisse blauwe lucht. Het is een dromerig tafereel. Ideaal dus voor in je slaapkamer, zoals op bovenstaande foto. De hoofdkleur is hier de prachtige lichtblauwe trendkleur van Sikkens, Trimetal en Levis voor 2022: Bright Skies. De secundaire kleur die je daarbij kunt aanbrengen, is Sweet Sunset, een rozige kleur uit het trendkleurenpalet Studio. De kleurnamen liegen er niet om: deze twee kleuren zijn perfect voor een hemelsmooi interieur! De nuancekleur, die hier voor wat neutraliteit zorgt, is het zandkleurige Sandy Dust, eveneens uit het Studio-palet.

Om het effect van de fluweelzachte wolken na te bootsen, is Trimetal Magnacryl Prestige Velours de perfecte keuze. Deze fluweelmatte muurverf is ook nog eens een één-pot-systeem, wat wil zeggen dat je hem tegelijk als primer en als afwerking kunt inzetten. Verf om van te dromen, toch?!

Herfstvruchten

Afbeelding: Sigma/PPG

Ben je ooit als kind allerlei noten gaan verzamelen? Overal waar er bomen of bossen met herfstvruchten zijn, kan je ze vinden: kastanjes, walnoten,... Typisch herfst! Wil je graag dat gevoel oproepen in je interieur, dan is bovenstaande een uitstekende kleurencombinatie voor jou. De hoofdkleur in dit kleurenschema is Ancient Copper (PPG1063-7), een warme, roodbruine kleur, die gewoonweg herfst ademt. Ancient Copper wordt in deze combinatie ondersteund door het lichtbeige Candlelit Beige (PPG1207-1) en vergezeld door het donkerbruine Intrigue (PPG1019-7) als nuancekleur. Samen vormen deze drie kleuren uit het trendkleurenpalet Invaluable van Sigma een schitterende, herfstige combinatie.

Als je zoals op de foto met deze kleuren aan de slag wil gaan in je badkamer, dan kan je kiezen voor Sigma Sigmaresist Fungi Matt. Die is namelijk ideaal om te gebruiken in vochtige ruimtes. Heb je een goed geventileerde badkamer, dan kan je Sigma Pearl Clean Matt gebruiken. Of... als je gewoon ergens anders in huis gaat schilderen, dan is Sigma Perfect Matt zeker en vast aan te bevelen. Sigma Perfect Matt is heel erg gemakkelijk te verwerken, en zorgt ervoor dat er geen aanzetten zichtbaar zijn. Dat is enorm handig, zeker als je met iets diepere, donkerdere kleuren werkt.

Herfstbloemen

Afbeelding: Levis

Bloemen zijn niet exclusief voor de lente en de zomer. Ook in de herfst mogen we elk jaar weer genieten van prachtige herfstbloemen, zoals deze witte chrysant. Vertaal je dat naar een kleurenpalet, dan krijg je het perfecte interieur om de donkere dagen mee door te komen: helder, licht en ook nog eens super stijlvol.

De primaire kleur is hier Winter Walk, een frisse, grijswitte tint. Daarbij ondersteunend komt het rijke wit Magnolia Springs. Kleine accenten zou je kunnen aanbrengen met de lichtblauwe trendkleur van Levis, Sikkens en Trimetal: Bright Skies. De drie kleuren samen vind je terug in het Salon-kleurenpalet van voorvermelde verfmerken.

De deur en een stuk van de muur zijn hier in dezelfde kleur (Magnolia Springs) geschilderd. “Waarmee kan je die dan het beste schilderen?”, vraag je je misschien af. De (houten) deur kan je gronden met bijvoorbeeld Sikkens Rubbol BL Primer en vervolgens afwerken met een matte watergedragen lak, zoals Sikkens Rubbol BL Magura. Op de muur kan je dan gewoon matte muurverf aanbrengen. In dit geval is Sikkens Alphacryl Morpha een heel goede keuze, want die is verkrijgbaar in kleinere potjes van 1 liter. Ideaal dus als je maar een klein stukje te schilderen hebt!

Herfstoogst

Afbeelding: Sigma/PPG

Voor het vijfde en laatste kleurenschema lieten we ons inspireren door nóg een ander typisch herfstfenomeen: pompoenen. Die zijn niet weg te denken in dit seizoen. In deze kleurencombinatie gaat het leeuwendeel (60%) naar Ancient Copper (PPG1063-7) en is dé trendkleur van Sigma voor 2022, Olive Sprig (PPG…) de secundaire kleur (30%). Accenten hier en daar (10%) in het lichtere Candlelit Beige (PPG1207-1) brengen het geheel in evenwicht. Ook deze kleurencombinatie, die voortvloeit uit het trendkleurenpalet Invaluable van Sigma, brengt je ongetwijfeld in de herfstsfeer.

Zoals we eerder vermeldden, kan je met zo goed als elke verf in deze kleuren aan de slag. Het belangrijkste is dat je de juiste verf kiest voor de juiste ondergrond en de juiste toepassing. Op een bakstenen binnenmuur, zoals op de foto, doet Sigmatex Superlatex Matt het wel erg goed, bijvoorbeeld. Indien de (onbehandelde) stenen erg poreus zijn, kan je de muur nog voorbehandelen met Sigma Sigmafix Universal Primer voor een extra geslaagd resultaat.

Heb je na het lezen van deze blogpost nog vragen of twijfels, of wil je graag nog wat persoonlijk advies? Plaats hieronder dan een reactie of contacteer onze experts

Zij helpen je graag! Ga je aan de slag met (een van) deze kleurenschema’s? Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat! Stuur ons een foto via mail of deel het met ons via Facebook of Instagram met #Tintrio.

Muur- en plafondverf

Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sikkens Alpha Aquafix
Kies je kleur: Kleurloos | Inhoud: 10 l
Vanaf € 119,95 
Bekijk product
Laagste prijs!
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sikkens Rubbol BL Rezisto Spray
Kies je kleur: Wit | Inhoud: 2,5 l
Vanaf € 78,95 
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sikkens Alpha Rezisto Easy Clean Mat
Kies je kleur: Wit | Inhoud: 5 l
Varianten van € 22,95 
Vanaf € 107,45 
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sikkens Alphaloxan
Kies je kleur: Wit | Inhoud: 12,5 l
Vanaf € 299,45 
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sikkens Alpha Fix
Kies je kleur: Kleurloos | Inhoud: 5 l
Vanaf € 67,45 
Bekijk product
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sikkens Wapex 660
•• Type kleur: Kleurloos | Inhoud: 5 l
Varianten van € 44,45 
Vanaf € 214,95 
Bekijk product
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sikkens Alpha Supraliet
Kies je kleur: Mengkleuren | Inhoud: 10 l
Varianten van € 109,95 
Vanaf € 232,45 
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sikkens Alpha Recycle Mat - RAL 9001
Kies je kleur: RAL 9001 | Inhoud: 10 l
Varianten van € 129,95 
Vanaf € 154,95 
Bekijk product
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sikkens Alpha Rezisto Anti Marks Velours
Kies je kleur: Wit | Inhoud: 10 l
Varianten van € 24,45 
Vanaf € 199,45 
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sikkens Alpha Supraliet Primer
Kies je kleur: Wit | Inhoud: 10 l
Varianten van € 92,95 
Vanaf € 167,45 
Bekijk product