Tintrio Reviews with ekomi.nl
logo check

Gratis verzending vanaf € 75

logo check

Voor 16u besteld, zelfde werkdag verzonden*

logo check

98% geeft ons 4 of 5 sterren

logo check

+50.000 kleuren

Welke verf voor deuren en ramen?

Zijn je ramen en deuren toe aan een opfrisbeurt, maar weet je niet goed welke verf je daarvoor nodig hebt? Geen nood, we loodsen je erdoor.

Zo raden we hieronder types verf aan zoals lakken en beitsen voor je raamkozijnen en deuren binnenshuis, maar ook buitenhuis. Dat zowel voor verschillende ondergronden zoals hout, pvc, kunststof en aluminium!

De moeite waard dus om door deze verfgids te scrollen en zo het juiste verfproduct te vinden voor jouw verfproject: ramen en deuren. 👇

Muurverf op een deur? Ja of nee?

Een deur verven met muurverf is geen goed idee. Andersom zou je wel een lak op een muur kunnen aanbrengen zodat ook je muur heel goed bestand is tegen krassen. Echter is een lak stukken duurder dan muurverf en is muurverf op een muur aanbrengen uiteraard de meest courante keuze.

Hoeveel verf nodig heb ik nodig voor een deur?

Wanneer je beide zijden van je deur wilt gaan schilderen en twee lagen verf wilt aanbrengen, denk dan aan +/- 0,75l lakverf per deur.

Wil je meteen ook het kozijn mee schilderen? Lees dan de extra info over het rendement van lakverf voor ramen en deuren. Deurkozijnen kunnen uiteraard in dezelfde lak geschilderd worden als je deur, maar in sommige interieurs kiezen ze ervoor de plinten en kozijnen allemaal in de kleur van de muur te doen. Die keuze ligt dus volledig bij jou.

Lakken voor binnendeuren en raamkozijnen

Je binnendeuren en ramen schilderen doe je met een lakprimer en een afwerkingslak. Welke primer je precies kiest, hangt af van de ondergrond. Heb je houten deuren en/of ramen? Dan kan je met Levis Simply Refresh Ramen & Deuren aan de slag. Handig aan deze lakverf is dat je geen extra primer nodig hebt en je met 1 pot van 0,75l een volledige deur kan schilderen in een twee-lagen-systeem.

Ben jij iemand die altijd streeft naar perfectie en aan de slag wilt met de beste verf voor binnendeuren en ramen?

Dan kan onze favoriet van de profschilder je zeker bekoren. Professionele schilders raden namelijk aan om te starten met 1 laag Sigma Tigron Aqua Primer, gevolgd door 2 lagen van Sigma tigron Aqua SatinDe lakverf is resistent tegen huidvetten, wat betekent dat vingerafdrukken geen schade zullen toebrengen aan je verf. Met een ‘gewone’ lak zonder deze bijzondere eigenschap, zou je verf na een tijdje wak beginnen te worden.

Tintrio's profkeuze

Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sigma Tigron Aqua Primer
Kies je kleur: Wit | Inhoud: 0,5 l
Vanaf € 20,45 
Onze keuze
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sigma Tigron Aqua Satin
Kies je kleur: Wit | Inhoud: 1 l
Varianten van € 22,45 
Vanaf € 39,95 

Binnendeuren en ruiten van PVC of aluminium

Heb je verf nodig voor ramen en deuren binnenshuis uit PVC of aluminium? Deze oppervlakken schilderen verschilt niet zo veel met het schilderen van een houten binnendeur of houten raamkozijnen aan de binnenkant van je huis.

De aflak is namelijk volledig hetzelfde. Je hebt alleen een andere primer nodig, namelijk eentje die hecht op PVC en aluminium. Uiteraard hebben we dat in ons assortiment. Je kan de speciale primers vinden onder de zoekterm 'multiprimer' of 'universele primer'. Binnenshuis werk je wel het best met een watergedragen primer, omdat die geurloos is.

Zo kan je perfect aan de slag met de Levis lak Simply Refresh Ramen & Deuren, wanneer je eerst een laag van Levis Expert Universele primer aanbrengt.

En wanneer je graag met dezelfde verf schildert als onze professionele schilders, dan kan je 1 laag van de Sigma Multiprimer Aqua aanbrengen op je PVC of aluminium ondergrond. Daarna breng je twee lagen van de afwerkingslak Sigma Tigron Aqua Matt of Satin aan voor een prachtig resultaat dat tot wel 15 jaar lang zal meegaan.

Tintrio's profkeuze

Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sigma Multiprimer Aqua
Kies je kleur: Wit | Inhoud: 0,5 l
Vanaf € 20,45 
Onze keuze
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sigma Tigron Aqua Matt
Kies je kleur: Wit | Inhoud: 1 l
Varianten van € 20,45 
Vanaf € 36,45 
Onze keuze
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sigma Tigron Aqua Satin
Kies je kleur: Wit | Inhoud: 1 l
Varianten van € 22,45 
Vanaf € 39,95 

Voordeurverf voor buiten

Ben je eerder op zoek naar verf voor je voordeur of een raamkozijn? Ga dan aan de slag met een buitenlak die lang meegaat. Je kan de lakken verkrijgen in heel wat verfkleuren. Denk maar aan RAL-kleuren, NCS-kleuren, kleuren van een Sigma of Sikkens waaier…

Werk je graag met een éénpotsysteem, waardoor je geen extra primer moet aanschaffen? Sigma Amarol Triol Satin is zo’n buitenlak. Het bespaart je niet alleen plaats in je berging, de verf is ook uiterst goed bestand tegen vuilaanhechting. Je brengt het beste 3 lagen aan voor een uitstekend resultaat.

Wanneer je graag je voordeur of raamluiken op dezelfde manier verft als onze professionals, dan gebruik je de Sigma Tigron lakverven. Zo grond je met Sigma Tigron Primer en werk je af met twee lagen Sigma Tigron Extreme. De aflak heeft zijn naam niet gestolen en is extreem bestand tegen weersinvloeden zoals regen en zon. Daarnaast zal de lak je voordeur of raamkozijnen vele jaren van verfraaiingen voorzien. Je verflaag zal namelijk tot zo’n 8 à 10 jaar intact blijven, wat voor een buitenlak TOP is.

Tintrio's profkeuze

Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sigma Tigron Primer
Kies je kleur: Wit | Inhoud: 1 l
Vanaf € 40,95 
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sigma Tigron Extreme Satin
Kies je kleur: Wit | Inhoud: 1 l
Vanaf € 53,95 
Bekijk product

Wist je dat het in Nederland trouwens erg populair is om je deur te schilderen met een hoogglanslak? De verf ziet er zelfs soms uit als een spiegel! Wil je dit unieke effect ook creëren? Het is niet zo eenvoudig, maar op deze handige blog leer je hoe je een hoogglanzende deur schildert zonder strepen.

Verf voor PVC of aluminium buiten

Zijn je raamkozijnen of deuren buiten gemaakt uit PVC of aluminium en wil je ze graag schilderen? Dan ga je het best aan de slag met een multiprimer die waterdampdoorlatend is. Met dit in het achterhoofd en onze uitgelichte producten hieronder, zullen je deuren en ramen er prachtig uitzien.

Combineer bijvoorbeeld Trimetal Permacryl Multiprimer met twee lagen Trimetal Permacryl Satin.

Of ga aan de slag met de favoriet van de profschilder: Breng de synthetische Sigma multiprimer aan en werk af met Sigma Tigron extreme satin. De verf zal je ramen en buitendeuren zo'n 8 à 10 lang mooi houden, ook aan de zonnekant van je huis. 

Tintrio's profkeuze

Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sigma Multiprimer
Kies je kleur: Wit | Inhoud: 1 l
Vanaf € 39,45 
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sigma Tigron Extreme Satin
Kies je kleur: Wit | Inhoud: 1 l
Vanaf € 53,95 
Bekijk product

Raamkozijnverf

Je houten raamluiken of raamkozijnen aan de buitenkant van je huis schilderen doe je met een lak die weersbestendig is. Als je de natuurlijke houtkleur van de raamluiken wilt behouden, dan kies je voor een transparante beits. Zo bescherm je namelijk jouw hout langdurig tegen regen en UV-stralen. Bij deze producten kan je jouw hout ook de look geven van eik, teak, mahonie…

Ben je een doe-het-verver en wil je een transparante beits die tegen wat zon kan? Dan isXyladecor Ramen en Deuren UV-Plus  jouw perfecte match. Is je hout nog nooit behandeld of geverfd? Gebruik dan eerst de Xyladecor Primer Clear.

Mag het voor jou nog een niveautje hoger? Ook Sikkens Cetol Filter 7 Plus is bestand tegen UV-stralen en regen. Maar deze beits heeft nog een groot voordeel: een geringe vuilaanhechting! Daarnaast kunnen we ook andere transparante beitstinten voor je mengen in deze verf. Zijn je raamkozijnen of luiken nog nooit eerder behandeld? Vergeet dan niet om eerst een laag Sikkens Cetol Hls Plus aan te brengen voor een professioneel resultaat.

Tintrio's profkeuze

Onze keuze
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sikkens Cetol Filter 7 Plus
Kleur (Sikkens Cetol): 085 - Teak | Inhoud: 1 l
Varianten van € 38,95 
Vanaf € 42,95 
Bekijk product
Laagste prijs!
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sikkens Cetol Hls Plus
Kleur (Sikkens Cetol): 085 - Teak | Inhoud: 1 l
Vanaf € 32,45 
Bekijk product

Dekkende beits voor ramen en deuren

Je kan ook een dekkende beits gebruiken om je ramen en deuren aan de buitenkant van je huis op te frissen. Bij een dekkende beits blijft de nerfstructuur wel nog wat zichtbaar, maar niet zoveel als bij een transparante beits.

Bescherm je onbehandeld hout eerst met Xyladecor Primer Clear BP en werk daarna af met twee lagen Xyladecor Ramen en Deuren Dekkende Beits.

Of volg de favoriete werkwijze van een profschilder: Twee tot drie lagen Sikkens Cetol BL Opaque aanbrengen, afhankelijk van het kleurverschil. De beits is bestand tegen UV-stralen en regen en behoudt permanent zijn elasticiteit, waardoor je geen barsten in je verflaag krijgt.

Tintrio's profkeuze

Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sikkens Cetol Bl Opaque
Kies je kleur: Mengkleuren | Inhoud: 1 l
Vanaf € 37,95 

Schildertips voor ramen en deuren nodig?

Bekijk zeker onderstaande klusgidsen die je stapsgewijs naar een mooi afgewerkt resultaat leiden. Van de voorbereiding van je ondergrond tot de fijne afwerking. Alle stappen komen aan bod en dat voor de meest specifieke projecten zoals het schilderen van je houten ramen of aluminium deuren. Volg de uitgelichte werkwijzen en verkrijg zo de mooiste deuren en ramen van de straat.

Ramen schilderen

Deuren schilderen