Tintrio Reviews with ekomi.nl
logo check

Gratis verzending vanaf € 75

logo check

Voor 16u besteld, zelfde werkdag verzonden*

logo check

98% geeft ons 4 of 5 sterren

logo check

+50.000 kleuren

Verf met ecocheques

Bestel je verf die het EU Ecolabel draagt, dan maak je een bedachtzame(re) keuze voor het milieu. Daarom kan je verf met het EU Ecolabel in België ook betalen met ecocheques. Hier vind je alle verf die daarvoor in aanmerking komt.

5% op alle verf met het EU Ecolabel

Wanneer je bestelt voor 16 juni 2024. Gebruik kortingscode ECO-5

SHOP NU

Het EU Ecolabel in een notendop:

  • Europees label voor ecologische producten.

  • Garandeert een milieuvriendelijke productie.

  • Beheerd door de Europese Commissie en onafhankelijk gecontrolleerd.


Meer informatie kan je terugvinden onderaan deze pagina.

Wat is het EU Ecolabel?

Het EU Ecolabel is een Europees label voor ecologische producten, opgericht in 1992. Het label kan worden teruggevonden op een breed gamma van productgroepen, waaronder verf.

Het label garandeert dat de productie op milieuvriendelijke wijze gebeurt. Verder gelden er kwaliteitsvereisten voor de producten.

Het label is verankerd in de Europese wetgeving. Het wordt beheerd door de Europese Commissie. De controle gebeurt door onafhankelijke controleorganismen.

Wat garandeert het label?

Het EU Ecolabel is een milieulabel. Het label wordt uitsluitend toegekend aan producten met een verminderde impact op het milieu. Bij de productie van verven en vernissen is het gebruik van schadelijke stoffen verboden.

Het label legt criteria op voor vluchtige organische stoffen (VOS), die kunnen verdampen uit bouwmaterialen en kunnen worden ingeademd. Het legt strenge criteria op voor de aanwezigheid van formaldehyde, een giftig conserverings- en bindmiddel dat irritatie van het oogvlies en de bovenste luchtwegen kan veroorzaken. Ook heeft het normen voor de aanwezigheid van titaniumdioxide (het pigment dat verf een witte kleur geeft) en zware metalen. Voor de aanwezigheid van pesticidenresiduen worden geen normen opgelegd.

Het label heeft evenwel geen criteria voor geurhinder en legt geen maximale emissienormen op voor het energieverbruik bij de productie. De producten zijn getest op hun doelmatigheid. De verpakking moet duidelijke informatie weergeven over het gebruik, de dosering en de gevaren van de producten. Het label biedt zeer strenge criteria voor hun kwaliteitsstandaarden, die onder andere van toepassing zijn op schrobweerstand, dekkingsgraad en waterbestendigheid. 


Bron: https://www.labelinfo.be/nl/label/verven-en-vernissen-eu-ecolabel 

Duurzaamheid bij Tintrio 🌱

Wil je meer te weten komen over onze visie op duurzaamheid?

Lees hier meer