Tintrio Reviews with ekomi.nl
logo check

Gratis verzending vanaf € 75

logo check

Voor 16u besteld, zelfde werkdag verzonden*

logo check

98% geeft ons 4 of 5 sterren

logo check

+50.000 kleuren

Plafondverf

Op zoek naar de beste plafondverf voor de verschillende ruimtes in huis? Met muurverf kan je uiteraard ook aan de slag, al hebben we bij Tintrio ook een assortiment met verven speciaal ontwikkeld voor je plafond en die beperken het risico op spatten.

Welke verf voor je plafond gebruiken?

  • Houten plafonds: Heb je een plafond met houten latjes? Dan kan je met de Sikkens Rubbol BL lijn aan de slag. Of kies voor het Levis éénpotsysteem voor houten plafonds.
  • Keuken en badkamer: Weet je niet of deze ruimtes goed geventileerd zijn? Gebruik dan voor de zekerheid Sigma Pearl Clean Matt. Deze muurverf kan ook op je plafond aangebracht worden en kan uitstekend tegen waterdamp.
  • Primer voor plafond: Is je plafond nog nooit geschilderd of is de verflaag niet meer intact zorg dan dat je een goede primer gebruikt zoals Levis Mur & PlafondSigmacryl Prim Opaque is ook een echte aanrader voor nieuwbouwwoningen.


Klaar voor je project? Of wil je eerst een stappenplan raadplegen en nog wat inspiratie opdoen?
Scrol dan verder naar beneden. 👇

Laat je inspireren en ga aan de slag!

Neem ons stappenplan plafond schilderen onder de loep en beslis met welke verfkleur je aan de slag gaat. Wit is de meest gekozen kleur voor plafonds, maar ook hierin heb je veel verschil dat kan je zien in onze wittintenblog.

Heb je een hoge ruimte en wil je dit iets kleiner of gezelliger laten ogen, dan kan je kiezen om je plafond in een andere kleur dan de muren te zetten en lager te laten beginnen. Andersom, kan je ook je ruimte optisch groter maken door je plafond dezelfde tint te geven als je muren.

Bij vragen, aarzel niet ons te contacteren, we helpen je graag verder in je schilderproject. Wil je in de tussentijd zelf al op zoek naar antwoorden, onder tabje veelgestelde vragen vind je misschien jouw antwoord.

Wat verf je eerst de muren of het plafond?

Begin altijd eerst met je plafond. Anders zou het kunnen dat je spatten op je pas geverfde muren tegenkomt en dat willen we toch ten alle tijden vermijden. Kan het toch niet anders om pas achteraf je plafond te verven, omdat je bijvoorbeeld last hebt gehad van een lekkage en nu met lelijke vochtkringen zit? Neem dan zeker masking folie in huis om tegen je muren te kleven en zo spatten te voorkomen.

Pas wel op: gebruik een isolerende verf als je vochtproblemen wilt maskeren en wacht zeker tot de vochtplek opgedroogd is.

Plafondverf gebruiken of muurverf?

Muurverf gebruiken op je plafond is prima. Dus heb je veel muurverf gekocht, dan kan je ook jouw plafond een opfrisbeurt geven. Al hebben we ook specifieke verf voor je plafond in ons assortiment die nog aangenamer verwerkbaar zijn. Daarnaast beschikt plafondverf over het algemeen over een dikkere consistentie wat de kans op spatten kleiner maakt. Toch een groot voordeel als je het ons vraagt!