Tintrio Reviews with ekomi.nl
logo check

Gratis verzending vanaf € 75

logo check

Voor 16u besteld, zelfde werkdag verzonden*

logo check

98% geeft ons 4 of 5 sterren

logo check

+50.000 kleuren

Gevelverf

Op zoek naar gevelverf die je buitenmuren bescherming biedt tegen vocht, UV-stralen en groenaanslag? Bij Tintrio vind je geschikte voorbehandeling voor jouw buitenmuren en de ideale afwerkingslaag.

Bekende verflijnen voor je buitenmuren

Tintrio biedt je een ruim assortiment gevelverven van verschillende A-merken zoals Sigma, Trimetal, Sikkens en zoveel meer. Om je een beetje een weg te wanen in deze buitenverven, lijsten we al graag enkele top verflijnen voor je uit waarmee de buitenkant van je huis kunt beschermen en decoreren.

Zo heb je Sigma Façade, Sikkens Alpha Buitenmuurverf en Trimetal Globacryl. Een buitenverf die alles in één heeft is de Lucite House paint, een echte bestseller omdat deze verf heel weersbestendig is en op diverse ondergronden aangebracht zoals baksteen, beton, maar ook op hout. Daarnaast heeft dit product geen extra primer nodig. Handig hé?

Zeggen bovenstaande verflijnen je niet veel, scrol dan verder naar beneden want daar wacht meer informatie op jou zoals met welke buitenverf je een speciaal effect kunt creëren, hoe je zonder plamuur kleine barstjes weg kunt werken en zoveel meer!

Welke voorbereiding en afwerking voor je gevel?

Al grondig door bovenstaande producten gescrold, maar ben je er nog niet helemaal uit? We helpen je graag verder in je buitenproject met ons handige stappenplan ‘gevel schilderen’. Of duik nog even in onderstaande categorieën, die aantonen met welke producten je de ondergrond kunt voorbereiden en welke soort afwerkingslagen er bestaan. Flexibele muurverf is bijvoorbeeld populair en ook gevelverf die een bepaald effect zoals een korrel of crepi met zich meebrengt.

Wanneer is de beste periode om je gevel te schilderen?

In België regent het regelmatig en dat is niet ideaal om je gevel van een nieuwe verflaag te voorzien. Tijdens de maanden oktober tot midden april wordt er eigenlijk nauwelijks een gevel geschilderd. Dit omdat de muren nog te vochtige zouden zijn door het voorbije klimaat. De beste maanden zijn uiteraard vanaf mei tot eind september wanneer de temperatuur zowel overdag als ‘s nachts altijd tussen de 10°C en 25°C blijft. Ben je niet zeker of de muren nog te vochtig zijn om erover te schilderen? Gebruik dan zeker een vochtmeter, meet die meer dan 4% vocht dan raden wij schilderen af.

Ook de luchtvochtigheid kan invloed hebben op je schilderwerk. Zo zal de verf niet kunnen drogen wanneer de luchtvochtigheid hoger is dan 85%. En dat is nog niet alles, is er een sterke wind aanwezig dan kan er ook stof in je natte verf vliegen. Houd je al deze zaken in je achterhoofd, dan kan je er de beste verfdagen zo uitpikken.

Gevelinspiratie of extra tips nodig?

Ontdek in onze blogs welke kleuren fantastisch zullen staan op je gevel, hoe je afgebladderde verf verwijdert en hoe je het best schildert in warm weer. Naast dit alles toch nog vragen? Geen probleem. Contacteer ons, we helpen je graag naar de beste gevelverf in een kleur dat bij de stijl van je huis past.