Tintrio Reviews with ekomi.nl
logo check

Gratis verzending vanaf € 75

logo check

Voor 16u besteld, zelfde werkdag verzonden*

logo check

98% geeft ons 4 of 5 sterren

logo check

+50.000 kleuren

Duurzaamheid🌱


Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Ook bij Tintrio proberen we op een aantal manieren bij te dragen aan duurzaam online winkelen. Op deze pagina lees je meer over hoe we dat doen.

Wat we zelf doen

  • We proberen zoveel mogelijk tweedehandsdozen aan te kopen in plaats van nieuwe. Ook hergebruiken we waar mogelijk het verpakkingsmateriaal waarin onze producten bij ons geleverd worden en de dozen van bestellingen die retour komen bij ons.
  • We kijken daarbij ook altijd naar het formaat van de doos tegenover het formaat van het product dat we versturen. Voor 1 liter blikken en 2,5 liter blikken, bijvoorbeeld hebben we standaard dozen in huis die perfect op maat zijn. Minder plaats over in de doos, wil zeggen minder onbenutte plaats in de bestelwagen bij onze bezorger, en dus efficiënter transport. 
  • Dozen op maat zorgen ook voor minder verpakkingsmateriaal, iets waaraan we de afgelopen jaren ook al heel wat aandacht hebben besteed. Om producten die niet perfect in de doos passen veilig te versturen, gebruiken we vandaag zo veel mogelijk Sealed Air zakjes, in plaats van piepschuim chips. We blijven ondertussen werken aan duurzame alternatieven, waarmee we de verf veilig kunnen versturen. 
  • Sinds 2022 gaan we nog een stapje verder en versturen we bepaalde inhoudsformaten - de grotere verfpotten, die iets stabieler zijn - zelfs helemaal verpakkingsvrij.
  • We streven ernaar zo veel mogelijk gegroepeerd te verzenden. Soms wil dat zeggen dat we je bestelling héél eventjes opzij houden, omdat er nog iets bij moet. Zo sparen we alweer een extra transport uit. 
  • Soms zit het in kleine dingen. Wanneer we een bestelling hebben klaargemaakt, leggen we de pakbon opzij. We hergebruiken het papier om nieuwe pakbonnen te printen, op de achterzijde. Zo verbruiken we de helft minder papier
  • Toen we in 2021 ons nieuwe pand aan het verbouwen waren, zorgden we ook voor de nodige milieuvriendelijkheid. We legden zonnepanelen, waarmee we 10000 kW kunnen genereren, en vangen maximaal regenwater op op ons terrein. Het opvangen van regenwater op eigen terrein heeft voordelen zoals waterbesparing, verlichting van rioolstelsels, verbeterde bodemkwaliteit en verlaging van de CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan een duurzamere levensstijl.

Tweedekansverf

Verf die retour gestuurd wordt, maar nog niet gebruikt werd en nog perfect in orde is, bieden we een tweede kans aan. Meestal gaat het over een verkeerde kleur die we gemaakt en verstuurd hebben en is er verder helemaal niets mis mee. Weggooien zou zonde zijn, toch?

Bekijk het aanbod

Wat onze merken doen


Dat verf geen milieuvriendelijk product is, is al lang niet meer waar. De verffabrikanten werken al jaren aan steeds milieubewustere producten, door bijvoorbeeld duurzamere grondstoffen te gebruiken, biobased verpakkingen te introduceren of zelfs restjes verf te recycleren tot nieuwe verf. Ook oplosmiddelen zijn al lang niet meer standaard in verf. In tegendeel, er zijn nu al veel meer watergedragen verven op de markt! 

Bekijk hieronder alle categorieën om het product te vinden dat aan jouw duurzaamheidsvereisten voldoet.

EU Ecolabel

Andere milieulabels

Watergedragen

Duurzame grondstoffen

Duurzame verpakking

Lees je graag nog meer over de visie op duurzaamheid van een aantal van onze merken? Klik dan hieronder door naar hun websites.

Wat onze bezorgpartners doen

Ook onze bezorgpartner Bpost probeert z'n steentje bij te dragen. Zo zorgen ze met de vele Bpost afhaalpunten voor tot wel 90% CO₂-transportuitstoot in vergelijking met een pakje aan huis geleverd. Daarnaast willen ze tegen 2030 last-mile leveringen van post en pakjes 100% uitstootvrij maken.

PostNL probeert ook zo veel mogelijk elektrische voertuigen in te zetten, of groene brandstoffen te gebruiken, en probeert verder ook nog de overige CO2-uitstoot verder te compenseren. Daarnaast willen ze bijvoorbeeld ook met stadshubs zendingen bundelen om zo efficiënter te leveren. 


bron afbeeldingen: Bpost (L) - PostNL (R)

Wat je zelf doet door bij ons te bestellen

  • Online bestellen is in theorie duurzamer dan naar de winkel gaan. Het transport van pakketjes van webwinkels gebeurt namelijk gegroepeerd, waar fysieke winkelbezoeken vaak individuele verplaatsingen inhouden.

  • Bestel je verf om iets te upcyclen, dan is dat natuurlijk ook weer een goeie keuze voor het milieu.

Heb je nog vragen rond duurzaamheid bij Tintrio?