Tintrio Reviews with ekomi.nl
logo check

Gratis verzending vanaf € 75

logo check

Voor 16u besteld, zelfde werkdag verzonden*

logo check

98% geeft ons 4 of 5 sterren

logo check

+50.000 kleuren

Lakken

Op zoek naar een lak? Dan wil je wellicht je ondergrond de beste bescherming geven tegen verschillende soorten slijtages. De lakken op deze pagina voldoen daar zeker aan!

Welke eigenschappen moet jouw lak hebben?

Op deze pagina heb je een overvloed aan kwalitatieve lakken voor binnen en buiten, voor hout of metaal, … Keuze genoeg, maar misschien ook wat overweldigend. En juist daarom hebben we in de zijbalk een filter voor je klaarstaan waar je al jouw eisen kan duidelijk maken. Moet jouw lak niet alleen krasbestendig en slijtvast zijn, dan kan je de andere eigenschappen zoals huidvetresistentie of roestwerend ook gewoon aanvinken.

Nu is het aan jou, geef zelf je eisen in en vind de beste lak voor jouw project!

Projecten waarvoor je een lak nodig hebt

Bij Tintrio geven we je graag uitgebreid advies, maar ook zelf kan je al heel wat handige informatie vinden in onze stappenplannen. Hieronder hebben we enkele projecten voor je uitgelicht zoals je keukenkastjes schilderen, je metalen hek opknappen en je deuren verven. Ontdek hoe je deze projecten tot een goed eindresultaat brengt met de beste lakken.

Heb ik een grondverf nodig vooraleer ik met een lak begin?

Heb je een ondergrond die nog niet geschilderd is of niet meer intact is, dan zal je zo goed als altijd een grondverf nodig hebben. Al kan je ook lakken zonder grondverf als je een éénpotsysteem gebruikt. Sigma Amarol Triol is bijvoorbeeld een verflijn waarbij de lak zowel kan ingezet worden als grondverf en als aflak.


Kies ik een vernis of lak voor mijn trap?

Wanneer je een trap wilt schilderen is het belangrijk om jezelf eerst enkele vragen te stellen. Wil je jouw trap van een nieuwe kleur voorzien zoals zwart of wit, dan raden wij een lak aan. Een lak zorgt ervoor dat je trap beschermt blijft tegen krassen en slijtage. Let op: gebruik best een lak die huidvetresistent is zoals Rubbol BL Rezisto, zo zal de verf op je houten leuning niet wak worden. Loop je ook vaak met blote voeten in huis, dan kan je de treden ook voorzien van zo’n huidvetresistente lak.

Wil je liever het natuurlijk aspect van je trap behouden? Dan kies je voor een vernis in plaats van een lak. Wij raden het opkleuren van vernissen af, omdat er een grotere kans bestaat op glans- en kleurverschillen. Wat we beter vinden is een beits in een houttint naar keuze en daarna er een kleurloze vernis op aanbrengen om je trap de beste bescherming te bieden.

Je keukenkastjes

Voor zowel houten fronten als kasten uit MDF

Je metalen hek

Voor roestbescherming en decoratie

Je deuren

Voor zowel binnendeuren en buitendeuren

Kleurinspiratie nodig voor je gaat lakken?

Bekijk de populaire deurkleuren voor een warm welkom.
Transformeer je tuinmeubelen of raamkozijnen met deze geliefde buitenkleuren.
En ontdek een hoe je jouw keuken trendy maakt door je muurtegels of koelkast te lakken.