deverfwebshop is nu Tintrio! - Dezelfde vertrouwde webwinkel, maar dan nóg beter.

Sigma Pearl Clean Matt

Top 5 voordelen

 • Makkelijk schoon
 • Vet- en waterafstotend
 • Makkelijk in gebruik
 • Blijft mat
 • Geurarm

Sigma Pearl Clean Matt

Sigma Pearl Clean Matt is een reinigbare matte muurverf van Sigma. Concreet wil dat zeggen dat je een muur die met deze verf geschilderd is makkelijk kan schoonmaken, met een zachte doek en lauw water. Indien nodig kan je eventueel ook nog een beetje zachte zeep toevoegen. Je kan het jezelf ook gemakkelijk(er) maken met de speciaal ontwikkelde Sigmapearl Cleaner.

Daarnaast helpt deze binnenmuurverf ook om je muren te beschermen tegen allerlei verontreinigingen. Zo is de verf bijvoorbeeld vet- en waterafstotend en verhindert ze ook dat vlekken kunnen intrekken en vuil zich kan aanhechten. Deze verf van Sigma is dus ideaal om voor een matte afwerking te zorgen in ruimtes die spik en span moeten blijven en waar de mogelijkheid om de muren te reinigen dus een must is, maar tegelijk ook de kwaliteit van de verf onberispelijk moet zijn. Denk maar aan ziekenhuizen, zorginstellingen, scholen, kinderdagverblijven, keukens, restaurants, en meer.

Ook voor een particuliere woning is Sigma Pearl Clean erg interessant, bijvoorbeeld in de keuken, de badkamer of overal waar kleine kinderen rondlopen. Zijn je muren besmeurd door het dagelijkse leven? “Doekje erover en klaar!”, zoals de slogan van Sigma voor deze handige afwasbare muurverf luidt. Een bijkomend voordeel voor de particuliere gebruiker is dat Sigmapearl Clean Matt tegelijk kan dienen als grondlaag én afwerking, en daarnaast ook heel gemakkelijk te verwerken is. Doordat Pearl Clean Matt ook nog eens oplosmiddelvrij is, heb je ook geen hinderlijke geur in huis tijdens en na het schilderen. 

Ontdek de vernieuwde kwaliteit van Sigma Pearl Clean Matt

Wat is er verbeterd in deze nieuwe kwaliteit? Het belangrijkste is wellicht dat de verf nu nóg beter reinigbaar is. Daarnaast is hij nu nog makkelijker aan te brengen dankzij een super soepele verwerking. Je zal ook minder zichtbare overlap tussen de verschillende banen hebben, en bijgevolg ook een egaler eindresultaat. Ook de oppervlaktegevoeligheid van de verf is verbeterd. Verder is het resultaat (blijvend) nóg matter. Sigmapearl Clean Matt draagt het Ecolabel in alle kleuren. 

Technische omschrijving

Sigmapearl Clean Matt is een zeer goed reinigbare, kwalitatieve en duurzame matte verf voor binnenmuren zonder oplosmiddelen, weekmakers en op basis van een emissievrije 100% acrylaatdispersie. Ze heeft een hydrofoob en lipofoob karakter en een zeer geringe vuilabsorptie. De verf is uitermate schrobvast nadat ze volledig gedroogd is. Sigma Pearl Clean kan worden gebruikt op onder meer pleisterwerk, gipsplaten, metselwerk, beton, behang, structuurpleisters, glasweefsel of vlies en oude intacte (muur)verflagen, allemaal indien ze voldoende gedroogd zijn.

Voornaamste kenmerken

 • Zeer goed te reinigen (met lauw water en een zachte doek)
 • Water- en vetafstotend
 • Zeer lage vuilabsorptie
 • Combineert een hoge esthetische afwerking met een hoge functionaliteit
 • Gaat vrijwel niet opglimmen (nat en droog)
 • Zeer schrobvast na volledige doordroging
 • Bestand tegen de meeste desinfecteermiddelen op waterbasis
 • Tegelijkertijd inzetbaar als grond- en afwerkingslaag
 • Uitstekende verwerking
 • Weinig poreus, zodat de eerste laag geen nadelige invloed heeft op de open tijd van een eventuele tweede afwerkingslaag
 • Onverzeepbaar
 • Geen hinderlijke geur: bij toepassing binnenshuis is de ruimte direct na het schilderen weer in gebruik te nemen
 • Oplosmiddel- en weekmakervrij: VOC < 1g/l

Applicatiemethode: Airless, Borstel, Rol
Basis: Watergedragen
Certificaten: EU Ecolabel
Eigenschappen: 1-component, Uitstekend reinigbaar, Vlekisolerend
Glansgraad: Mat
Omgeving: Binnen
Ondergrond: Baksteen, Behangpapier, Beton, Gipskartonplaat, Glasweefsel, Intacte verflaag, Pleisterwerk, Structuurpleisters
Opaciteit: Dekkend
Rendement: 8-10 m²/l
Ruimte: Badkamer, Gang, Keuken, Kinderkamer, Slaapkamer, Woonkamer

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.


Technische fiche

Download

Hoe kan je Sigma Pearl Clean Matt aanbrengen?

Maak de muur schoon en zorg dat hij stofvrij is. Indien nodig, kan je kleine beschadigingen in de muur ook nog herstellen. Indien je muur nog niet eerder geschilderd werd, is het raadzaam om vooraf nog een laag Sigmafix aan te brengen. Vervolgens kan je meteen aan de slag met Sigma Pearl Clean Matt. Aangezien je deze muurverf tegelijk kan inzetten als grondlaag en als afwerking, hoef je niet eerst de muur nog te voorzien van primer. Evengoed geldt wel dat je dan minstens twee lagen Pearl Clean Matt moet aanbrengen. Vraag je je af wat de beste kwasten en rollers zijn om deze verf mee aan te brengen? Met een antispat verfrol en een ronde borstel van Progold zit je sowieso goed. Vergeet ook je afdekmateriaal niet, zodat je ruimte ook tijdens het schilderen schoon blijft.

Stappenplannen

De muren schilderen

De badkamer schilderen

Welke kleur kies je voor Sigma Pearl Clean Matt?

Sigma Pearl Clean Matt bestaat natuurlijk in het wit, maar wij kunnen deze binnenmuurverf ook voor u mengen in zowat elke gewenste kleur: Sigma kleuren, NCS kleuren, RAL kleuren, maar ook kleuren van andere verfmerken. Zolang u ons niet om een digitale kleur vraagt, zit je goed! Eén van de meest gevraagde kleuren is RAL 9010, een warme tint wit. Alsook RAL 9016 en RAL 9001, ook verschillende tinten wit, zijn populair. Wil je het verschil tussen deze drie tinten wit op je eigen muren zien, en vooral welke het beste bij je interieur past? Dan is deze set Sigma kleurentesters in RAL 9010, RAL 9016 en RAL 9001 ideaal voor jou.

Hieronder vind je enkele kleuren die vaak besteld worden. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Populaire kleuren

RAL 9010

RAL 9016

Flamant Stone

Heb je nog vragen?

Twijfel je nog of dit wel dé verf voor jou is? Of heb je nog hulp nodig met je kleur? Ons team is daarin gespecialiseerd en helpt je graag verder!

Contacteer ons
Hulp nodig?