Tintrio Reviews with ekomi.nl
logo check

Gratis verzending vanaf € 75

logo check

Voor 16u besteld, zelfde werkdag verzonden*

logo check

98% geeft ons 4 of 5 sterren

logo check

+50.000 kleuren

Hoe krijg je die verf daaraf?


Beeld je in: je bent net klaar met al je schilderwerk en aanschouwt met veel trots het resultaat van al je harde werk. Maar... dat resultaat houdt ook heel wat schoonmaakwerk in: verfborstels, verfrollers, verfbakjes, tot misschien zelfs je handen en de vloer. Hoe krijg je dat allemaal schoon?

Voorkomen is beter dan genezen

Voor we je gaan vertellen hoe je alles schoon krijgt, vertellen we je liever eerst hoe je alles schoon houdt, want dat bespaart je wel wat werk. Een goede voorbereiding is het halve werk is in het geval van schilderen en de opkuis achteraf zeker waar.

Vooral in de omgeving waar je schildert, kan je jezelf wel wat poetswerk achteraf besparen. Om niet te morsen op de vloer, kan je bijvoorbeeld afdekkarton gebruiken om de vloer te bedekken. Voorwerpen die in de ruimte (moeten) blijven staan, kan je afdekken met folie of een afdekzeil. Plinten, raamkozijnen, deurkaders etc. kan je proper houden met masking tape. Zorg er wel voor dat je breed genoeg afplakt, want een ongelukje gebeurt snel.

afgedekte ondergrond

Een ander, superhandig hulpmiddel zijn deze inzetfolies voor verfbakjes of voor verfemmers. Je kan ze na gebruik gewoon weggooien en je verfbakje of verfemmer de volgende keer weer opnieuw gebruiken, zonder schoonmaken!

Ten slotte kan je ook nog handschoenen dragen als je handen niet vuil mogen worden.

Handige helpers

Tintrio Reviews with ekomi.nl
Progold Afdekfolie
Vanaf € 1,95 
Tintrio Reviews with ekomi.nl
ProGold Inzetfolie voor verfbak (5st)
Formaat: 24 x 32 cm (verfbak groot)
Varianten van € 2,85 
Vanaf € 5,05 
Bekijk product
Tintrio Reviews with ekomi.nl
ProGold Inzetfolie voor verfemmer (5 st.)
Vanaf € 9,15 
Tintrio Reviews with ekomi.nl
ProGold Handschoenen Nylon PU gecoat
Vanaf € 4,95 

Zo krijg je alles weer schoon

Verfborstels en verfrollers reinig je best meteen na het schilderen. Schilderde je met watergedragen verf, dan kan je dat gewoon met zuiver water doen. Gebruikte je synthetische verf, dan heb je white spirit nodig om de verf eruit te krijgen.

Voor je handen geldt hetzelfde principe: watergedragen verf krijg je eraf met water (opgedroogde verf moet wel wat weken) en synthetische verf met wat white spirit (niet te veel gebruiken wel). Er bestaan ook speciale handreinigers.

handen met verf

Mors je tijdens het schilderen per ongeluk toch ergens een beetje watergedragen verf? Wacht dan niet tot je klaar bent met schilderen, maar veeg de verf meteen weg met een vochtige doek. Heb je wat synthetische verf gemorst, dan kan je een beetje white spirit op een doek doen om snel de gemorste druppels verf weg te vegen.

Merk je na het schilderen kleine verfspatjes op, bijvoorbeeld op je raam of op tegels, dan kan je die er veilig afkrabben met een glasreiniger. Op tegels kan ook een reinigingsmiddel voor vitrokeramische kookplaten wel eens goed werken. Die bevatten namelijk vaak een heel fijne korrel, die helpt om de verfspatten los te wrijven, zonder krassen in het oppervlak te maken.

Heb jij supernetjes geschilderd? Deel een foto met ons via mail of op Facebook en Instagram met #Tintrio. Voor meer inspiratie, schildertips en allerlei acties, kan je je inschrijven op onze nieuwsbrief.

Heb je nog vragen? Plaats ze gerust in de reacties hieronder of neem contact op met ons.