Tintrio Reviews with ekomi.nl
logo check

Gratis verzending vanaf € 75

logo check

Voor 16u besteld, zelfde werkdag verzonden*

logo check

98% geeft ons 4 of 5 sterren

logo check

+50.000 kleuren

Wat is krijtverf en waar gebruik je het voor?


Het lijkt heel populair te zijn tegenwoordig, maar wat wat is dat nu eigenlijk, 'krijtverf'?

Wij zien drie types verf die wel eens de benaming krijt verf meekrijgen: verf gemaakt op basis van krijt, verf die een krijtachtige afwerking geeft en schoolbordverf. Laten we even verder kijken wat die drie soorten verf juist inhouden en waarvoor je ze kunt gebruiken.



Kleuren die hierop lijken:

PPG1200-1

PPG1140-1

S 0515-R

PPG1238-2


Verf op krijtbasis

Wellicht verwijst de term 'krijtverf' het vaakst naar een minerale, watergedragen verf, waarbij natuurlijke pigmenten gebruikt worden voor de kleur. Krijtverf onder deze noemer is erg populair vanuit ecologische overwegingen, omdat het merendeel van de bestanddelen dus natuurlijk is.

Daarnaast is ook de look die je met verf op krijtbasis verkrijgt best bijzonder. Krijtverf zorgt voor een matte, zachte, poederige afwerking en oogt bijgevolg heel verfijnd.

Interieur met krijtverf

bron afbeelding: Pure & Original

Kleuren die hierop lijken:

S 6020-R80B

PPG1163-7

RAL 5011

Voor decoratieve doeleinden wordt minerale krijtverf meestal aangebracht op binnenmuren. Er zijn echter nog andere toepassingen waarbij krijt als basis voor de verf gebruikt wordt. Denk maar aan milieuvriendelijke markeersprays, die gebruikt kunnen worden op bomen en gras, bijvoorbeeld.

Verf met krijteffect

De look die je met minerale krijtverf kunt verkrijgen, wordt ook nagebootst in andere verf, die niet op krijtbasis is. Als de term 'krijtverf' daarnaar verwijst, dan gaat het over verven met een zogenaamd krijteffect.

Levis Ambiance Krijteffect is zo'n verf waarmee je je binnenmuren, plafonds en zelfs meubels van een trendy krijtlook kunt voorzien. Het is eveneens watergedragen verf, maar op acrylaatbasis in plaats van op krijtbasis. Een voordeel is dat dit een kant-en-klare verf is, die je meteen kunt gebruiken.

Interieur met Levis Ambiance Krijteffect

bron afbeelding: Levis

Kleuren die hierop lijken:

Wilton Blue

Q3.08.73

TIP: wil je met deze verf aan de slag om bijvoorbeeld een vintage kastje te verven? Dan kan je de kast best nog afwerken met een laagje Levis Ambiance Protector. Dat is een transparante, matte beschermingslaag die speciaal ontworpen werd voor wanneer je Levis Ambiance Krijteffect gebruikt op hout. Zo blijft je geschilderde meubel er langer mooi uitzien.

Schoolbordverf

Soms wordt naar schoolbordverf ook wel eens verwezen als krijtverf. In dat geval is het simpelweg verf waarmee je een oppervlak krijgt waarop je kunt krijten.

Schoolbordverf

bron afbeelding: MagPaint

Je kan er trouwens ook nog best veel kanten mee op. In het assortiment bordverven op onze webshop vind je naast de klassieke zwarte of donkergroene schoolbordverf, ook schoolbordverf in heel wat andere kleurenmagnetische schoolbordverf en zelfs bordverfspray, waarmee je ook kleine voorwerpen kunt omtoveren tot een beschrijfbaar oppervlak.

Verf op krijtbasis

Korting
Tintrio Reviews with ekomi.nl
COLORMARK Ecomarker Krijtspray
Kleur (Ecomarker): Fluo groen | Inhoud: 500 ml
Vanaf € 5,95 
Bekijk product

Verf met krijteffect

Tintrio Reviews with ekomi.nl
Levis Ambiance Mur Poedermat
Kleur (Levis Ambiance): 1541 - Oneindig grijs | Inhoud: 2,5 l
Varianten van € 23,45 
Vanaf € 54,45 
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Levis Atelier Muur Binnen Krijtfinish
Colour (Levis Atelier): ALT Nature A3 | Inhoud: 1 l
Vanaf € 43,45 

Schoolbordverf

Tintrio Reviews with ekomi.nl
Little Stars Schoolbordverf
Kleur (Little Stars): Draken Ei | Inhoud: 400 ml
Varianten van € 8,45 
Vanaf € 9,95 
Bekijk product
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Motip Effect Chalk & Click
Inhoud: 400 ml
Vanaf € 11,95 
Bekijk product
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Little Stars Magnetische Schoolbordverf
Inhoud: 750 ml
Varianten van € 12,95 
Vanaf € 22,30 
Bekijk product
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Levis Simply Refresh Bordverf
Kleur (Levis): 7900 - Simply Black | Inhoud: 0,5 l
Vanaf € 22,95 
Bekijk product


Ben je aan de slag gegaan met krijtverf en ben je trots op het resultaat? Wij zijn erg benieuwd! Stuur ons een foto via mail of deel het met ons via Facebook of Instagram met #Tintrio.
Heb je na het lezen van deze blogpost nog vragen of twijfels, of wil je graag nog wat persoonlijk advies? Plaats hieronder dan een reactie of stuur ons een bericht.