Tintrio Reviews with ekomi.nl
logo check

Gratis verzending vanaf € 75

logo check

Voor 16u besteld, zelfde werkdag verzonden*

logo check

98% geeft ons 4 of 5 sterren

logo check

+50.000 kleuren

"Jong geleerd"... Schilderen met de kinderen


Het is geen weer om buiten te spelen, maar wat doe je binnen met je kinderen? Ze experimenteren graag met schilderen en kleuren, en soms ook op de muren, maar je wil liever voorkomen dat je muren er als een kleurboek gaan uitzien. Je zou samen met je kind een 'echt' schilderproject kunnen opstarten, met onze schildertips voor kids.

Leer ze eerst de basis

Letterlijk. Laat je kinderen aan de slag gaan met de primerlaag. Die wordt daarna nog overschilderd met de afwerklaag, waarbij je eventuele kleine 'foutjes' nog kunt wegwerken.

Grote, effen oppervlakken zijn daarbij ook gemakkelijker voor kinderen om te schilderen dan hoekjes en kantjes of structuuroppervlakken. Hoe meer details, hoe moeilijker het wordt. Zo raden we bijvoorbeeld ook af om je kinderen met lakverf te laten schilderen op ramen en deuren. Daar kan je achteraf moeilijker gaan corrigeren.

Primer aanbrengen met kind
Afbeelding: Shutterstock

Een kinderhand is gauw gevuld

Kleine handjes vragen om gepast schildermateriaal. Je kind zal veel gemakkelijker kunnen werken met een klein verfrolletje dan met een grote verfrol, bijvoorbeeld. Bij ons vind je heel wat schilderspullen die je nodig hebt ook op kindermaat:

Een eigen potje verf hebben, vinden je kinderen misschien ook wel leuk. Zo kunnen ze hun eigen kleur kiezen voor een stukje muur, een meubel, of hun handen, voeten en kleren. Sigmacryl Decor Matt kan je verkrijgen in potjes van een halve liter, en is ook eenvoudig aan te brengen door kinderen. Bonuspunten krijgt deze verf omdat die watergedragen is, en dus achteraf gemakkelijk van de kinderhandjes gewassen kan worden.

Schilderen met materiaal op kindermaat
Afbeelding: Shutterstock

Doe je het toch liever zelf?

Je kan gerust zelf je muren schilderen en toch je kinderen laten 'meehelpen' (lees: bezighouden terwijl jij ondertussen het echte werk doet). Gebruik je afdekkarton om je vloer te beschermen, dan kan dat dienst doen als gigantisch canvas voor je kind. Vraag aan je kind om de verf voor je uit te testen op het karton en er een mooi kunstwerk mee te maken.

Je kan je kind ook een meubelprojectje toevertrouwen. Laat hem of haar een pronkstuk maken voor het interieur in zijn of haar favoriete kleur. Hou ook daarbij in je achterhoofd dat grote, effen oppervlakken voor kinderen gemakkelijker te schilderen zijn. Denk aan een tafel of een eenvoudig kastje, bijvoorbeeld.

Meubels schilderen met kinderen

Afbeelding: Shutterstock

Schilderen met kinderen kan leuk beeldmateriaal opleveren. Leg je schilderpret met de kids vast op foto en stuur er ons eentje door van het resultaat!