Tintrio Reviews with ekomi.nl
logo check

Gratis verzending vanaf € 75

logo check

Voor 16u besteld, zelfde werkdag verzonden*

logo check

98% geeft ons 4 of 5 sterren

logo check

+50.000 kleuren

Hoe schilder je een muur in twee kleuren?


Je hebt een geweldig idee: in plaats van je muur in een kleur te schilderen, ga je twee (of meer) kleurvlakken creëren op je muur. Probleempje: je hebt niet de meest vaste hand en je weet niet welke kleuren je allemaal kan combineren. Geen paniek, in deze blogpost geven we je heel wat inspiratie en tips voor een perfect kleurenspel!


1. Ton sur ton

Meerdere kleuren op de muur betekenen niet altijd een groot contrast. Ook met dezelfde kleur in verschillende tinten, geef je al wat meer pit aan je woonkamer, keuken of slaapkamer. Sterker nog, het geeft je interieur ook meteen een vleugje minimal chic. Ga bijvoorbeeld voor wit- en beigetinten of natuurlijke groentinten. Bovendien kan je de ton-sur-ton trend ook doortrekken in de rest van je interieur, zoals de meubels, de vloer en uiteraard de accessoires. 

2. Colour-blocking

Mag het voor jou wat gedurfder zijn? Dan is colour-blocking vast iets voor jou. Bij colour-blocking ga je namelijk kleuren die je normaal nooit met elkaar zou combineren, zoals roze met knalgeel, samenbrengen. 

Wanneer je aan de slag gaat met colour blocking, is het wel belangrijk om de rest van je interieur aan te passen aan de gekozen kleuren op de muur. Combineer ook niet te veel verschillende kleuren en gebruik in je interieur ook nog steeds neutrale tinten om het geheel in balans te houden.

3. Rond kan ook

Vind je strakke lijnen wat te saai? Dan zijn speelse geometrische vormen zeker en vast iets voor jou! Door een grote cirkel of boog in een accentkleur te schilderen, geef je je de kamer al meteen een heel andere look. Voor de kinderkamer kan je dan weer kiezen voor kleurrijke driehoeken of wolken.

Ook hier kan je keizen voor ton-sur-ton als je het toch wat rustiger wilt houden, of voor colour-blocking als je echt helemaal all the way wilt gaan! 

Aan de slag: hoe schilder je een muur in twee kleuren?

Ben je helemaal overtuigd? Dan is het tijd voor het echte werk! Hier onder vind je een stappenplan om een perfecte rechte lijn te trekken tussen twee kleurvlakken:

  1. Duid met een potlood aan waar de twee kleuren elkaar moeten raken op de muur. 
  2. Verf de lichtste kleur tot net over de markeringen in potlood. Laat de verf drogen.
  3. Beweeg met een touw langs een stuk wit krijt. Span het touw ter hoogte van de potloodmarkeringen. Plak het touw vast met tape. Trek kort het touw naar je toe (zoals de snaar van een gitaar) zodat er een rechte witte krijtlijn achterblijft op de muur.
  4. Plak tape op de scheidingslijn in krijt. 
  5. Schilder met de tweede kleur tot nét over de rand van de tape.
  6. Verwijder de tape terwijl de verf nog nat is en bewonder je muur in twee kleuren!

Ben je aan de slag gegaan met een van de ideeën uit deze blogpost? Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat! Stuur ons een foto via mail of deel het met ons via Facebook of Instagram met #Tintrio.

Wil je toch nog wat meer inspiratie? Lees dan zeker onze blogpost over kleurvlakken of contacteer onze experts. Zij helpen je graag verder!

Recente blogs

Tuintrends voor 2024 in kleuren en meubelen

Dé tuintrends van 2024 in kleuren en meubelen

Mooier weer in aantocht! Tijd om de tuin op te fleuren met de laatste tuintrends. Ontdek welke buitenkleuren in 2024 helemaal top zijn en hoe je ze met trendy meubilair combineert.

5x kleurinspiratie voor je voordeur

Je voordeur is een belangrijke begroetingsplaats, dus schenk een warm welkom met de juiste deurkleur. We helpen je alvast kiezen met inspirerende buitendeuren. Bekijk ze nu!

Deze interieurtrend voor 2024 wil je niet missen: Kitschen!

Dit jaar doet de kitschy kitchen trend de ronde. Een keukenstijl die je het best kan omschrijven als kleurrijk en eclectisch. Het liefst zien we de kleuren passeren in hun meest felle vorm voor leuke retro vibes.

Schilder met het Product van het Jaar 2024!

Hoera, we hebben het product van het jaar gewoonweg tussen ons assortiment staan. Over welk product hebben we het dan precies? Libéron Velours de Peinture! Een jaar lang mag dit verfproduct het mooie label dragen dat niet alleen staat voor kwaliteit, maar ook innovatie.

Benieuwd wat deze verf zo uniek maakt? Duik dan maar even in deze blogpost.