Tintrio Reviews with ekomi.nl
logo check

Gratis verzending vanaf € 75

logo check

Voor 16u besteld, zelfde werkdag verzonden*

logo check

98% geeft ons 4 of 5 sterren

logo check

+50.000 kleuren

De trendkleuren voor 2024 zijn er!


Het is weer die tijd van het jaar dat de grote verffabrikanten vooruitblikken op de interieurtrends voor volgend jaar en hun eigen kleur van het jaar bekendmaken. Ben je van plan om je huis volgend jaar in een fris kleurtje te steken? En wil je mee zijn met de laatste kleurtrends? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In deze blogpost zetten wij de belangrijkste trendkleuren van 2024 voor jou op een rijtje. 

Het is weer die tijd van het jaar dat de grote verffabrikanten vooruitblikken op de interieurtrends voor volgend jaar en hun eigen kleur van het jaar bekendmaken. Ben je van plan om je huis volgend jaar in een fris kleurtje te steken? En wil je mee zijn met de laatste kleurtrends? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In deze blogpost zetten wij de belangrijkste trendkleuren van 2024 voor jou op een rijtje.

Download ons handige overzicht met alle trendkleuren voor 2024


Je vindt er alle collecties met de bijbehorende kleuren, inclusief kleurnamen en kleurcodes, van alle verfmerken die in onze blog worden vermeld, in één document. Perfect als je verbluffende kleurencombinaties wil maken, wil ontdekken welke kleur(en) het beste bij je interieur passen of gewoon wat houvast nodig hebt.

Download nu

Bron afbeelding: PPG

De interieurkleuren voor 2024

De afgelopen jaren hebben we er een goede gewoonte van gemaakt om alle nieuwe trendkleuren te verzamelen in één handig overzicht. Dit jaar is dat natuurlijk niet anders. Met plezier presenteren we je onze complete gids met de interieurkleuren voor 2024! 🤩

Je vraagt je misschien af hoe je aan een exemplaar van dat geweldige overzicht kunt komen. Schrijf je gewoon in op onze nieuwsbrief via onderstaand formulier 👇 en ontvang het overzicht als welkomstcadeautje 🎁


Sigma trendkleur voor 2024: Limitless

(PPG1091-3)


Bestel een kleurtester

Warm en zonnig

Limitless (PPG1091-3) is een heel gemoedelijke kleur. Het is een warme tint die doet denken aan de mooiste zandstranden. Limitless heeft zijn naam trouwens niet gestolen: de kleur is eindeloos combineerbaar. De trendkleur zorgt voor licht en rust in een ruimte met donkere, aardse tinten en is een mooie aanvulling voor de lichte pasteltinten van de Volume-paletten, drie aanvullende kleurenpaletten, zoals elk jaar zorgvuldig samengesteld door Sigma. Kortom, de kleur past in elk interieur, in elke kamer, op elke muur! Bovendien kan je de frisse tint ook perfect gebruiken voor je plafonds. 

Zoals we eerder al zeiden: de mogelijkheden van Limitless zijn eindeloos. Zo kan je de kleur ook buiten gebruiken voor bijvoorbeeld je overdekt terras of je tuinmeubels! Zo haal je zelfs op koude en donkere winterdagen het zonnetje naar je tuin. Ook je gevel laat deze zonnige kleur ongetwijfeld stralen. 

Limitless is overigens niet enkel een leuke kleur op zowel koudere als warmere dagen, maar de kleur past ook bij koele en warme tinten, omdat het een vrij neutraal geel is. Je kan er dus écht wel alle kanten mee uit. Deze zachte, maar toch levendige verfkleur transformeert ruimtes moeiteloos, waardoor het een favoriet is voor wie op zoek is naar een trendy maar tijdloze look.


Veelzijdig geel

Limitless weerspiegelt volgens PPG (het moederbedrijf van Sigma) ons verlangen naar evenwicht in de tumultueuze wereld, terwijl het tegelijk een vleugje optimisme en ook rust uitstraalt. Een unieke combinatie als je het ons vraagt!

Wat de kleur verder ook bijzonder maakt, is dat het op zich wel een vrolijke accentkleur (geel) is maar daarnaast ook vlotjes ingezet kan worden als neutrale kleur (door de beige, zanderige ondertoon).Of het nu als primaire kleur de aandacht trekt of als ondersteunende neutrale kleur alles in harmonie brengt, Limitless laat een ongekende veelzijdigheid zien die aansluit bij quasi élk interieur (of exterieur, natuurlijk).

Daarmee pas Limitless ook helemaal in de tijdsgeest van 2024, waar alles heel snel vernieuwt en verandert. De kleur staat symbool voor grenzeloze mogelijkheden en inspireert mensen om creativiteit, welzijn en een hernieuwd gevoel van doelgerichtheid te omarmen.

Sigma Perfect Matt - 5 L - Tintrio
Sigma Perfect Matt
Varianten van € 19,95 
Vanaf € 95,45 

Bedrag:
€ 95,45 

Warm en zonnig

Limitless (PPG1091-3) is een heel gemoedelijke kleur. Het is een warme tint die doet denken aan de mooiste zandstranden.

Limitless heeft zijn naam trouwens niet gestolen: de kleur is eindeloos combineerbaar. De trendkleur zorgt voor licht en rust in een ruimte met donkere en aardse tinten. De kleur is daarnaast een mooie aanvulling voor de lichte pasteltinten van de Volume-paletten, drie aanvullende kleurenpaletten, zoals elk jaar zorgvuldig samengesteld door Sigma.

Bovendien kan je de frisse tint ook perfect gebruiken voor je plafonds. Met deze zachte, maar levendige kleur transformeer je ruimtes moeiteloos tot een trendy en tijdloze look. Kortom, de kleur past in elk interieur, in elke kamer, op elke muur!

Sigma Perfect Matt - 5 L - Tintrio
Sigma Perfect Matt
Varianten van € 19,95 
Vanaf € 95,45 

Bedrag:
€ 95,45 

Veelzijdig geel

Limitless weerspiegelt volgens PPG (het moederbedrijf van Sigma) ons verlangen naar evenwicht in de tumultueuze wereld, terwijl het tegelijk een vleugje optimisme en ook rust uitstraalt. Een unieke combinatie als je het ons vraagt!

Wat de kleur verder ook bijzonder maakt, is dat het op zich wel een vrolijke gele accentkleur is maar daarnaast ook vlotjes ingezet kan worden als neutrale kleur.

Of het nu als primaire kleur de aandacht trekt of als ondersteunende neutrale kleur alles in harmonie brengt, Limitless laat een ongekende veelzijdigheid zien die aansluit bij quasi élk interieur (of exterieur, natuurlijk).
Daarmee past Limitless helemaal in de tijdsgeest van 2024, waar alles heel snel vernieuwt en verandert.

Zoals elk jaar heeft Sigma ook drie paletten met trendkleuren die je perfect met Limitless kunt combineren: Volume I - Volume II - Volume III.
Klik op de foto's om enkele kleuren van het palet te bekijken.

Afbeeldingen: Sigma / PPG

Levis kleur van het jaar 2024: Sweet Embrace


Bestel een kleurtester

Een welgemeende knuffel!

De Levis kleur van het jaar 2024 is Sweet Embrace™. De rustgevende uitstraling van deze kleur, die moet aanvoelen als een welgemeende knuffel voor je huis, is geïnspireerd op zachte veren en subtiele avondwolken. Zo wordt de trendkleur van AkzoNobel, de fabrikant van Flexa, maar ook van Sikkens en Trimetal, omschreven.

Het is een zacht en delicaat, gedempt roze met een poederige grijs-beige ondertoon. Je kan Sweet Embrace heel makkelijk combineren met zachte pasteltinten of neutrale tinten, maar zeker en vast ook met felle, gedurfde en opvallende tinten, om een echt statement te maken.

De trendkleur past in vrijwel elke ruimte. Zo maak je met Sweet Embrace je woonkamer rustgevend, uitnodigend en ontspannend, wordt je inkomhal buitengewoon elegant en stijlvol, of creëer je een superleuke, dromerige kinderkamer.

Levis Ambiance Mur Poedermat
Varianten van € 23,45 
Vanaf € 24,95 

Bedrag:
€ 24,95 

Een welgemeende knuffel!

De Levis kleur van het jaar 2024 is Sweet Embrace™. De rustgevende uitstraling van deze kleur, die moet aanvoelen als een welgemeende knuffel voor je huis, is geïnspireerd op zachte veren en subtiele avondwolken. Zo wordt de nieuwe trendkleur van AkzoNobel, de fabrikant van Levis, maar ook van Sikkens en Trimetal, omschreven. 

Het is een zacht en delicaat, gedempt roze met een poederige grijs-beige ondertoon. Een ingetogen, rustige kleur, die tegelijk ook enorm veelzijdig is. Je kan Sweet Embrace bijvoorbeeld heel makkelijk combineren met zachte pasteltinten of neutrale tinten, maar zeker en vast ook met felle, gedurfde en opvallende tinten, om een echt statement te maken. Je kunt het gemakkelijk gebruiken als effen basiskleur voor muren en plafonds, of in combinatie met andere kleuren om leuke kleurvlakken of andere creatieve blikvangers te creëren. Omdat Sweet Embrace een vrij lichte, maar gedempte tint is, kun je er eindeloos mee variëren in je interieur.

De trendkleur past ook in vrijwel elke ruimte. Zo maak je met Sweet Embrace je woonkamer rustgevend, uitnodigend en ontspannend, wordt je inkomhal buitengewoon elegant en stijlvol, of creëer je een superleuke, dromerige kinderkamer. 


Jubileumkleur 

Wist je trouwens dat 2024 al het twintigste jaar is waarvoor Levis een trendkleur lanceert? Wat een mijlpaal! Elk jaar bestuderen de kleurspecialisten van AkzoNobel zorgvuldig de trends in het dagelijkse leven én de laatste woontrends, zodat ze kunnen voorspellen welke kleur(en) het komende jaar de hoofdrol zullen spelen. Heel wat van die trendkleuren bleken overigens een blijvertje te zijn, denk aan Brave Ground of Denim Drift. Denk jij dat Sweet Embrace ook zo'n kleur is om (van) te houden? 


Trendkleurenpalet 

Sweet Embrace komt ook helemaal niet alleen naar het feestje, maar brengt nog een hele reeks gezellige vrienden mee! Zoals elk jaar introduceert Levis een reeks ondersteunende kleuren in het Ambiance trendkleurenpalet. Voor 2024 bestaat deze uit drie paletten: vrolijke kleuren, warme kleuren en natuurlijke kleuren. 

Levis Ambiance Mur Poedermat
Varianten van € 23,45 
Vanaf € 24,95 

Bedrag:
€ 24,95 

Jubileumkleur

Wist je trouwens dat 2024 al het twintigste jaar is waarvoor Levis een trendkleur lanceert? Wat een mijlpaal! Elk jaar bestuderen de kleurspecialisten van AkzoNobel zorgvuldig de trends in het dagelijkse leven én de laatste woontrends, zodat ze kunnen voorspellen welke kleur(en) het komende jaar de hoofdrol zullen spelen.

Trendkleurenpalet

Sweet Embrace komt ook helemaal niet alleen naar het feestje, maar brengt nog een hele reeks gezellige vrienden mee! Zoals elk jaar introduceert Flexa een reeks ondersteunende kleuren. Voor 2024 bestaat deze uit drie paletten: vrolijke kleuren, warme kleuren en natuurlijke kleuren.

Een vrolijk kleurverhaal

Een kalm kleurverhaal

Een warm kleurverhaal

Afbeeldingen: AkzoNobel

Andere trendkleuren in verf voor 2024

Hieronder vind je nog een aantal trendkleuren voor 2024 van andere bekende verffabrikanten.
Fan van een kleur? Probeer het nu uit met een testpotje van 250ml. Opgelet: Vul zowel de kleurnaam als het merk in.

Behr: Cracked Pepper

Behr's 2024 Kleur van het Jaar, Cracked Pepper, straalt tijdloze elegantie uit met zijn diepe en verfijnde houtskooltint. Moeiteloos te combineren met warme neutrale tinten en gedurfde accenten, wat veelzijdige designmogelijkheden biedt. Behr biedt een selectie van 15 bijpassende kleuren in hun 2024 color trends palet

Valspar: Renew Blue

Valspar kiest Renew Blue (8003-37D) als kleur van het jaar voor 2024. Het is een aquamarijnachtige kleur, licht tot middenblauw met een duidelijke groene ondertoon. De kleur doet ons denken aan zwembaden en welness. Zandtinten passen overigens perfect bij deze oceaankleur!

Boss Paints: Healing Blue

Boss Paints selecteert een kalmerende en inspirerende tint als ster voor 2024: Healing Blue (WE M119). Het kan prachtig gecombineerd worden met een reeks ondersteunende trendkleuren uit de drie paletten: The age of origin, met een reeks vintage ogende, aardse tinten, The age of technology, dat positieve, leuke kleuren bevat, en The age of healing, met een aantal zachte, natuurlijke tinten.

Tintrio's keuze voor 2024: Terracotta

(C9.21.58)

Wij spotten de terracotta trend

Een van de voordelen van een verfwebshop te zijn, is dat we alle fantastische kleuren te zien krijgen die onze klanten bestellen. En... dat we daar ook een trend in kunnen ontdekken! We hebben gemerkt dat zandkleuren en warme aardetinten steeds populairder worden. Onze keuze voor 2024 is dan ook een kleur die helemaal aan bovenstaande beschrijving voldoet: Terracotta!

Als je je afvraagt hoe dat eruit zou zien in een interieur, dan heb je geluk. Het is namelijk precies de kleur die Evelien, product- en contentspecialist bij Tintrio, heeft uitgekozen als accentkleur voor haar nieuwe huis. Prachtig gewoon! Ze gebruikte Sikkens Alphaxylan SF om deze prachtige warme look te verkrijgen. 

Terracotta combineer je zo

Als je op zoek bent naar de ideale basiskleur om het mee te combineren, dan is het warm witte RAL 9010 een uitstekende keuze. Schakeringen die wat helderder zijn, zoals perzik (bijvoorbeeld Sikkens C9.10.79), passen ook prachtig bij deze kleur. Bruintinten in het algemeen eigenlijk, zoals beige of donkerbruin. Wil je wat contrast of een extra vleugje kleur toevoegen? Probeer dan wat groenblauw (bijv. Trimetal N0.30.40) of lichtblauw (bijv. Trimetal N9.05.83) als combinatiekleur.

Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sikkens Alphaxylan Sf
Varianten van € 102,45 
Vanaf € 115,95