Tintrio Reviews with ekomi.nl
logo check

Gratis verzending vanaf € 75

logo check

Voor 16u besteld, zelfde werkdag verzonden*

logo check

98% geeft ons 4 of 5 sterren

logo check

+50.000 kleuren

Sigma Tigron

Sigma Tigron is een verfcollectie met lakken voor zowel binnen als buiten. Met deze lakken kan je hout van een likje verf voorzien, maar ook metaal aflakken. Aanbrengen op pleisterwerk is ook mogelijk. Neem je een lak van Sigma Tigron in huis, dan zorg je niet alleen voor een mooi decoratief aspect, maar bescherm je ook de ondergrond tegen krassen en slijtage.

Lakcollectie van Sigma Coatings

Wil je weten welke Tigron lakverf je voor binnen gebruikt, wat de verschillende glansgraden zijn, welke primers we aanraden en of je deze lakken kunt verspuiten?

Scrol dan helemaal naar onderen 👇

Tigron Aqua vs. Tigron

Voor lakwerk binnenshuis raden we één van de Tigron Aqua lakken aan. De Aqua lakverven zijn watergedragen en geurloos, ideaal voor binnendeuren, kastjes en plinten. Wil je buitenshuis aan de slag om raamkozijnen of deuren te lakken, dan ben je het best geholpen met een solventgedragen lak. Je kan deze lakken herkennen aan hun paars-roze verpakking. Wanneer je de beste buitenduurzaamheid zoekt, kies dan voor Sigma Tigron Extreme Satin. De lak gaat tot wel 10 jaar lang mee doordat de verf uitermate weersbestendig is.

Kies je glansgraad

Matt, Soft Satin, Satin of Gloss. Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen probleem we lijsten voor jou eens de meest voorkomende vragen op rond de glansgraden van Sigma Tigron.

Matt is uiteraard een lak die niet glanzend overkomt. Soft satin zou je in principe kunnen vergelijken met een semi-matt dit is net dat tikkeltje minder mat dan de matte glansgraad. Kies je voor satin dan ga je voor een zijdeglanzend effect, maar ook voor een nog betere bescherming tegen krassen. Wil je met een hoogglans aan de slag? Dan kan creëer je een blinkend uitzicht en haal je extreme bescherming aan tegen verschillende slijtages.

Welke primer als je voor een Tigron aflak kiest?

Eigenlijk moet je steeds deze regel in gedachten houden: Kies je voor een watergedragen aflak, van de Sigma Tigron Aqua collectie, dan zal je ook de watergedragen primer, Sigma Tigron Aqua Primer kunnen gebruiken. Andersom geldt een zelfde redenering voor de voorbereiding van solventgedragen tigron lakken, daar werk je het best met de solventgedragen Sigma Tigron Primer.

Heb je nog een restje solventgedragen primer thuis liggen die je graag wilt opgebruiken, maar wil je perse aan de slag met een watergedragen aflak? Of dit mogelijk is, lees je in deze handige blogpost! 👀

Kan ik deze lakken sprayen?

Eigenlijk kan je alle lakken sprayen, maar we hebben hier ook speciaal ontwikkelde Sigma Tigron producten voor die het verspuiten extra aangenaam maken. We hebben het hier over Sigma Tigron Aqua Spray Primer  en Sigma Tigron Aqua Spray. Deze lakverven kan je aanbrengen via spuitapplicatie zoals Airless, ook geschikt voor verwarmd spuiten. Deze speciale spraylakken hebben geen verdunning nodig, dus zijn meteen sprayklaar.

Sigma Tigron online kopen?

Wanneer je na het lezen nog vragen hebt over hoe je de beste Tigron lak online bestelt, aarzel dan niet ons te contacteren. Onze klantendienst helpt je graag verder.

Neem contact op