Tintrio Reviews with ekomi.nl
logo check

Gratis verzending vanaf € 75

logo check

Voor 16u besteld, zelfde werkdag verzonden*

logo check

98% geeft ons 4 of 5 sterren

logo check

+50.000 kleuren

Blogs

Filter
Tuintrends voor 2024 in kleuren en meubelen

Dé tuintrends van 2024 in kleuren en meubelen

Mooier weer in aantocht! Tijd om de tuin op te fleuren met de laatste tuintrends. Ontdek welke buitenkleuren in 2024 helemaal top zijn en hoe je ze met trendy meubilair combineert.

5x kleurinspiratie voor je voordeur

Je voordeur is een belangrijke begroetingsplaats, dus schenk een warm welkom met de juiste deurkleur. We helpen je alvast kiezen met inspirerende buitendeuren. Bekijk ze nu!

Deze interieurtrend voor 2024 wil je niet missen: Kitschen!

Dit jaar doet de kitschy kitchen trend de ronde. Een keukenstijl die je het best kan omschrijven als kleurrijk en eclectisch. Het liefst zien we de kleuren passeren in hun meest felle vorm voor leuke retro vibes.

Schilder met het Product van het Jaar 2024!

Hoera, we hebben het product van het jaar gewoonweg tussen ons assortiment staan. Over welk product hebben we het dan precies? Libéron Velours de Peinture! Een jaar lang mag dit verfproduct het mooie label dragen dat niet alleen staat voor kwaliteit, maar ook innovatie.

Benieuwd wat deze verf zo uniek maakt? Duik dan maar even in deze blogpost.

In de kijker: duurzame evolutie in verfverpakkingen!

Een ding is zeker: gerecycleerde verfemmers verbeteren de industrie. Maar ze brengen ook wat vragen met zich mee. Welke merken verpakken al verf in gerecycleerd plastic? Wat doet deze ecologische verpakking met de kwaliteit van je verf en verandert er hierdoor iets aan de prijs?

Het zijn enkele vragen waarbij je misschien al hebt stil gestaan. En wij beantwoorden ze graag voor jou!

Opgelijst: unieke cadeaus om mee uit te pakken!

Of het nu voor Vaderdag, Kerstmis of een housewarming is. Tintrio heeft voor elke gelegenheid een gepast cadeau. Want ook bij onze verfwinkel vinden we het leuk om iemand te verrassen. Of ja hoor, in de verf te zetten.

Heb jij ook een persoon in je leven dat een supertof cadeau verdient? Met deze cadeau ideeën zal je gegarandeerd indruk maken. Van een housewarming cadeau tot een cadeau voor de creatieveling of de professionele schilder.

De nieuwe Levis Atelier kleuren voor jou onthuld!

Met kleur breng je eigenheid aan in je interieur, dat weet Levis Atelier als geen ander. En daarom komt het merk met vijf nieuwe kleurenpaletten. Of je nu van landelijk, modern, sereen of vintage houdt, voor ieders woonstijl vind je wel een gepaste Levis Atelier kleur.

Laat je nu onderdompelen in deze kleurrijke blog.

Waarom goed verfmateriaal zo belangrijk is

Een schilderklus voor de boeg? Dan ben je beter goed voorbereid en koop je meteen het juiste materiaal.

Want zeg nu zelf, een verfborstel die haartjes achterlaat, dat is niet zo interessant, toch? Hetzelfde met een verfrol; die moet genoeg verf opnemen en zorgen voor zo weinig mogelijk spatten. Wel, wij helpen je met het kiezen van kwaliteitsmateriaal zodat je schilderwerk pas echt kan stralen!

De trendkleuren voor 2024 zijn er!

Het is weer die tijd van het jaar dat de grote verffabrikanten vooruitblikken op de interieurtrends voor volgend jaar en hun eigen kleur van het jaar bekendmaken. Ben je op zoek naar dé kleur voor 2024? Zoek dan niet verder! In deze blogpost zetten wij de belangrijkste trendkleuren voor je op een rijtje.

Barbiecore interieurtrend: Roze combineer je zo!

Roze is trending in de huiskamers. En daar is maar één reden voor: de nieuwe Barbie-film. Margot Robbie en Ryan Gosling, de hoofdrolspelers doen iedereen wegdromen van een roze Barbieleven. Je ziet de kleur dagelijks in het straatbeeld, in winkels, op sociale media en zelfs in nieuwe interieurs. Wil je ook leven in een over the top Barbiewereld of hou je het bij zachte rozetinten? Bekijk hier onze favoriete kleurencombinaties met roze en beslis welke combinatie het best in jouw interieur past.

Welke kleuren passen in een grijs interieur? Drie inspirerende kleurschema's!

Heeft je woning nood aan een make-over, maar heb je geen idee welke kleuren je met elkaar wil combineren? We inspireren je graag met de volgende kleurschema’s die allemaal grijs bevatten.

Sigma’s beitskleuren geven je hout een upgrade

Een kleurenpalet om U tegen te zeggen, de Sigma WoodProtect kleurencollectie. De collectie voor transparante en dekkende beitsen bestaat uit vier verschillende reeksen. Je hebt een reeks met traditionele, neutrale, zachte en levendige kleuren die meteen in het oog springen.

Schilderen bij warm weer: do’s en don’ts

De zomer is de perfecte tijd om klusjes in huis aan te pakken, maar als het op schilderen aankomt, kan het warme weer wel wat uitdagingen met zich meebrengen. Hoewel velen van ons genieten van de warmte van de zon, geniet je schilderwerk er doorgaans minder van. Tenzij je rekening houdt met onze tips, natuurlijk!

Baksteen, pleister, houten wand... Maak jouw gevel de mooiste van het land!

De gevel is misschien niet het eerste wat je van je huis gaat schilderen. Nochtans kan wat verf heel wat doen voor het uiterlijk van je woning langs buiten. Ook andere buitenmuren verdienen misschien wel eens een upgrade. Welke kleuren zijn tegenwoordig populair voor buitenmuren? Welke kleurencombinaties kan je gebruiken? En hoe pak je gevelschilderwerken eigenlijk aan? Je leest het hier!

Schuren: Met welke korrelgrootte?

Schuren behoort tot het dagelijks takenpakket van een schilder. Zo wordt er geschuurd om oude verflagen of roest te verwijderen. Ook kaal hout moet geschuurd worden. Zelfs bij nieuwe verflagen is schuren aangeraden voor een goede hechting met de volgende laag.

In het kort: verfklussen zijn ook schuurprojecten.

Wat is krijtverf en waar gebruik je het voor?

Het lijkt heel populair te zijn tegenwoordig, maar wat wat is dat nu eigenlijk, 'krijtverf'? Wij zien drie types verf die wel eens de benaming krijt verf meekrijgen: verf gemaakt op basis van krijt, verf die een krijtachtige afwerking geeft en schoolbordverf. Laten we even verder kijken wat die drie soorten verf juist inhouden en waarvoor je ze kunt gebruiken.

De trendkleuren in verf voor 2023

De kleurentrends voor 2023 zijn bekend! Benieuwd naar de trendkleuren van de grote verffabrikanten? Je vindt ze in dit blogartikel.

Creatief het nieuwe schooljaar in met kindvriendelijke verf

September is de maand waarin alle kinderen na een deugddoende zomervakantie weer aan een nieuw schooljaar beginnen. Opnieuw naar school wil ook zeggen: opnieuw tijd voor huiswerk. Met verf kan je een leuk studeerplekje voor je kind maken in huis en zo creatief het nieuwe schooljaar in!

Watergedragen verf of synthetische verf? De verschillen uitgelegd!

We krijgen vaak vragen over het verschil tussen watergedragen verf en solventgedragen verf. Wat is het sterkst? Wat gebruik je best binnen en wat buiten? Kan je ze over elkaar gebruiken? In deze blogpost vertellen we je daar graag wat meer over!


Reinigen en ontvetten: een voorbereide ondergrond is er twee waard!

Een schone en vetvrije ondergrond, daar moet je echt wel mee starten, wil je dat je schilderwerk slaagt. Vuil en vet zijn namelijk geen vriendjes van verf. Ze zorgen ervoor dat de verf niet goed kan aanhechten. De verflaag zou later kunnen gaan afbladderen of verkleuren, of er kunnen vlekken in verschijnen. Door goed te reinigen en ontvetten vooraf, kan je dat voorkomen en voorzie je de perfecte basis voor een duurzaam resultaat.

Dit zijn de beste verven om je badkamer te schilderen

In een badkamer hangt er regelmatig damp en spettert er water op de muren. Dat zijn helaas twee boosdoeners voor verf. Toch mag je wel degelijk je badkamer schilderen. In deze blogpost vertellen wij je welke verven daar ideaal voor zijn!

Tuintrend: unieke houtbeitskleuren van Xyladecor

De Xyladecor Inspiration kleurencollectie bestaat uit drie reeksen van telkens tien kleuren: Natural, Cultural en Minimal. Elk van die drie reeksen geeft een andere sfeer en uitstraling.

Hoe krijg je die verf daaraf?

Je bent eindelijk klaar met al je schilderwerk, maar nu rest er nog een grote schoonmaak: borstels, verfrollers, verfbakjes, tot zelfs je handen en de vloer... Hoe krijg je dat allemaal schoon?

Verf over? Dit kan je er nog mee doen!

Je had voor de zekerheid toch voldoende verf besteld, maar nu ben je klaar met schilderen en heb je nog verf over. Wat kan je daar nog mee doen? We geven je heel graag enkele tips.