Xyladecor
Xyladecor

Xyladecor

 

Xyladecor houtbescherming

 

Over Xyladecor

 

Al meer dan vijftig jaar lang ontwikkelt Xyladecor een uitgebreid assortiment producten speciaal voor het verfraaien en beschermen van hout. Xyladecor is een merk van AkzoNobel, de fabrikant van onder andere Sikkens, Levis en Trimetal. Je kan dus topkwaliteit verwachten! De producten van Xyladecor zijn dan ook door heel wat mensen erg geliefd voor heel wat houtbehandelingsprojecten. 

 

Xyladecor ‘houdt van hout’

 

Als het gaat over iets met hout, dan is de kans groot dat je er een passend product van Xyladecor voor kunt vinden. Van beitsen voor bijvoorbeeld je tuinhuis, of je ramen en deuren, over vernissen voor bijvoorbeeld je meubelen, tot olie voor verschillende soorten houten ondergronden, zowel buiten als binnen. Hieronder vind je een aantal topproducten van Xyladecor:

 

Xyladecor Tuinhuis

 

Een ideaal product om je houten tuinhuis of chalet te beschermen is deze licht filmvormend gekleurde beits. Wacht… Beits? Wat doet dat juist? Een beits is een product dat je gebruikt om je hout te beschermen van binnenuit. Het dringt diep door in het hout en vormt na het drogen een filmlaag. De voornaamste voordelen zijn dat je hout daardoor beschermd is tegen vuil en vocht. Als je wil, kan je er je hout ook makkelijk een kleurtje mee geven, terwijl het toch zijn natuurlijke uitstraling houdt, want de houttekening blijft zichtbaar. Mooi en nuttig dus, zo’n beits. 

 

Xyladecor Tuinhuis hebben we in niet minder dan tien kleuren en in een kleurloze variant, in potten van 0,75 liter of 2,5 liter. 

 

Xyladecor Tuinhuis Color

 

Met deze dekkende beits kan je je houten tuinhuis of chalet tegelijkertijd beschermen én voorzien van een prachtige, matte kleur. Daarbij blijft ook nog eens het natuurlijke karakter van het hout bewaard, want de houtstructuur blijft zichtbaar. In slechts twee lagen verkrijg je een volledige dekking en is je hout beschermd tegen weersinvloeden. Je hout zal minder snel vergrijzen, en het product schilfert ook niet af, dus geniet je extra lang van de mooie kleur in je tuin! 

 

Xyladecor Tuinhuis Color kan je bij Tintrio bestellen in maar liefst tien verschillende kleuren, in potten van 1 liter (behalve de kleuren ‘Lindegroen’ en ‘Wilde Tijm’) of 2,5 liter (alle kleuren). 

 

Xyladecor Houtwormverdelger

 

Houtworm kan je hout heel erg aantasten, wat natuurlijk jammer is. Je ziet dan kleine gaatjes in het hout en wat houtstof dat eruit komt. Een efficiënt middel om van de houtworm af te geraken, is de Houtwormverdelger van Xyladecor. Je kan het daarnaast ook gebruiken om te voorkomen dat er (opnieuw) houtworm nestelt in je hout. Het kleurloze verdelgingsmiddel dringt diep in het hout door en blijft langdurig werken. 

 

Afhankelijk van de grootte van de houtwormplaag, kan je Xyladecor Houtwormverdelger BP bestellen in 0,25 liter, 0,5 liter, 1 liter of 5 liter.

 

En nog zoveel meer! 

 

Ook teakolie, parketolie of producten voor houtreiniging van Xyladecor vind je bij Tintrio. Zoek je dus nog iets anders? Blader dan door de productcatalogus, gebruik de zoekfunctie of neem contact met ons op, dan helpen we je graag verder.  

 

Xyladecor online kopen?


Dat kan je heel gemakkelijk doen hier bij deverfwebshop. Enkele klikken (en een beetje wachten op de bezorgdienst) en je kan aan de slag met je houtbeschermingsproducten van Xyladecor. Je vindt op onze productpagina’s ook alle info die je nodig hebt om het product te gebruiken. Heb je toch nog twijfels of vragen? Of wil je graag advies vooraf, om te weten wat je juist moet bestellen? Neem gerust contact met ons op, dan helpen onze experts je graag verder.

Hulp nodig?