deverfwebshop is nu Tintrio! - Dezelfde vertrouwde webwinkel, maar dan nóg beter.

Xyladecor Tuinhuis

Top 5 voordelen

 • Beschermt tegen weersinvloeden

 • Waterafstotend

 • Ademend

 • Laat de houtstructuur zichtbaar

 • Dringt diep in het hout door

Licht filmvormend gekleurde houtbeits op basis van alkydharsen, speciaal ontwikkeld voor de behandeling van houten tuinhuisjes of chalets. Goed indringend vermogen. De houtstructuur en houttekening blijven zichtbaar. De beitslaag is beschermd tegen schimmel en groenaanslag.

Omschrijving

Xyladecor Tuinhuis is een licht-filmvormende, solventgedragen transparante beits met een mat uitzicht speciaal ontwikkeld voor tuinhuisjes of houten chalets.
De beitsfilm is bestand tegen weersinvloeden, UV-stralen, schimmelaantasting en groenaanslag.

Voor een optimale bescherming tegen UV-stralen, Xyladecor Tuinhuis Kleurloos enkel gebruiken als onderhoudslaag op gekleurde beitslagen.

Voornaamste kenmerken

 • Langdurige bescherming: Xyladecor Tuinhuis beits beschermt langdurig tegen weersinvleoden, vocht en UV-stralen. Het helpt te voorkomen dat het hout verweert en vergrijst, waardoor je tuinhuis langer in goeie staat blijft (en er goed blijft uitzien).
 • Waterafstotend: dit product werkt waterafstotend doordat het een een beschermende laag legt over het houtoppervlak. Die laag verhindert dat het hout regenwater en ander vocht opneemt, waardoor de kans op vochtschade, houtrot en schimmels ingeperkt wordt.
 • Eenvoudig aan te brengen: Xyladecor Tuinhuis is ontworpen om makkelijk aan te kunnen brengen. Je kan het aanbrengen met een borstel, roller of sprayer, een keuze die je toelaat zo efficiënt mogelijk te werken. Een degelijk onderhoud van je tuinhuis kost zo veel minder moeite.
 • Natuurlijke look: Xyladecor Tuinhuis zorgt voor een transparante, getinte of kleurloze afwerkingslaag en versterkt zo de natuurlijke schoonheid van het hout. De houtstructuur en kleurverschillen in het hout blijven zichtbaar. Je geeft je tuinhuis een frisse, naturelle look.
 • Ademende bescherming: dankzij de innovatieve formulering van Xyladecor Tuinhuis kan het hout blijven ademen terwijl het toch optimaal beschermd wordt door de beitslaag. Eventueel vocht kan zo ook nog uit het hout ontsnappen, wat opnieuw het risico op vochtschade aanzienlijk doet afnemen.
Applicatiemethode: Borstel
Basis: Solventgedragen
Eigenschappen: Bestand tegen weersinvloeden, Diep indringend vermogen, Schimmelwerend, UV-bestendig, Waterafstotend, Waterdampdoorlatend
Glansgraad: Mat, Fluweelmat
Omgeving: Buiten
Ondergrond: Hout
Opaciteit: Transparant
Rendement: 10-14 m²/l
Ruimte: Buitenkant huis, Tuin

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.


Technische fiche

Download

Maak je klaar om te schilderen!

Als je nog wat twijfelt over hoe je dit product juist kunt gebruiken, dan kan je hiermee vast en zeker wel aan de slag!

Hoe gebruik je Xyladecor Tuinhuis?

 1. Voorbereiding: Verwijder los vuil met een borstel. Schuur het hout met de houtnerven mee. Reinig en droog het houtoppervlak met synthetische thinner. Gebruik beschermfolie en afplaktape om de omgeving af te dekken.
 2. Aanbrengen: Roer de beits goed door en breng het vervolgens aan met een brede langharige beitskwast of een andere platte borstel. Laat drogen en breng een tweede en derde laag beits aan indien nodig.


Een uitgebreidere gebruiksaanwijzing vind je in dit stappenplan van Xyladecor.

Je kan ook ons handige stappenplan bekijken over hoe je een tuinhuis kan behandelen ➡️

Het tuinhuis beitsen

Heb je nog vragen?

Twijfel je nog of dit wel dé beits voor jou is? Of heb je nog hulp nodig met je kleur? Ons team is daarin gespecialiseerd en helpt je graag verder!

Contacteer ons

Ook interessant

Handige helpers

ProGold Schuurpapier
• Korrelgrootte: Korrel 120 | • Maat: Pak van 10 vellen
Varianten van € 0,95 
€ 8,95 
Details
Hulp nodig?