deverfwebshop.be is nu Tintrio! - Dezelfde vertrouwde webwinkel, maar dan nóg beter.
Tintrio Reviews with ekomi.nl

Monumentengroen - N0.15.10

(Sikkens Authentieke Kleuren)

Let op: bovenstaande is een digitale kleurweergave ter indicatie. Beeldschermkleuren kunnen altijd afwijken van de reële kleur. Daarom is het altijd aangeraden om de kleur in een kleurwaaier te bekijken.  

Wat voor kleur is Monumentengroen?

Monumentengroen (kleurcode N0.15.10) is een kleur uit de Sikkens Authentieke Kleuren collectie. Het is een heel erg donkere tint groen, die vaak gebruikt wordt voor ramen en deuren. De Authentieke kleuren collectie bevat nog drie andere groentinten: Grachtengroen, dat nóg donkerder is dan Monumentengroen, Standgroen en Rijtuigengroen, die allebei net iets minder donker groen zijn.

Wat is de Authentieke Kleuren collectie?

De Authentieke Kleuren collectie van Sikkens bevat naast groen ook nog enkele andere tinten die vaak terug gezien worden in het buitenschilderwerk van monumentale gebouwen. Ze worden daarom ook wel eens de Monumentenkleuren genoemd. Zelf omschrijft Sikkens de collectie als "stijlvolle, moderne en tijdloze kleuren", die bedoeld zijn om nog vele jaren mee te gaan.

Waarvoor kan je Monumentengroen gebruiken?

Zoals we hiervoor al kort aanhaalden, wordt de kleur vaak gebruikt om buitenschrijnwerk te schilderen. Dat kan in verschillende glansgraden. Monumentengroen is bijvoorbeeld heel mooi in een hoogglanslak. Ook een zijdeglans afwerking is zeker een goede keuze. Die biedt je de sterkte van een (half-)glanzende lak, maar laat minder snel oneffenheden zien.

Ideetjes met deze kleur

Afbeeldingen zijn ter inspiratie en niet kleurecht.

Kleurcombinaties

Mergelwit is ook een van onze meest bestelde kleuren, en komt eveneens uit de Authentieke Kleuren collectie. Deze warme wittint wordt heel frequent gekozen in combinatie met Monumentengroen. De Authentieke Kleuren zijn trouwens zorgvuldig gekozen om onderling goed combineerbaar te zijn. Je kan dus gerust ook matchen met een andere kleur uit de collectie.

Vaak besteld in deze kleur

Bestseller
Tintrio Reviews with ekomi.nl

Sikkens

Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
€ 40,95 
Tintrio Reviews with ekomi.nl

Sikkens

Sikkens Rubbol BL Primer
€ 21,95 
Tintrio Reviews with ekomi.nl

Sigma

Sigma Amarol Primer
€ 33,95 
Tintrio Reviews with ekomi.nl

Sigma

Sigma Amarol Triol Satin
€ 18,95 
Laagste prijs!
Tintrio Reviews with ekomi.nl

Sigma

Sigma Amarol Triol Aqua Satin
€ 32,45 
Onze keuze
Tintrio Reviews with ekomi.nl

Sigma

Sigma Tigron Aqua Satin
€ 22,45 
Tintrio Reviews with ekomi.nl

Sigma

Sigma Tigron Aqua Primer
€ 20,45 

Deze kleuren vind je misschien ook leuk

Mergelwit

(Sikkens)

RAL 6009

(RAL Standaard)

RAL 9010

(RAL Standaard)