Tintrio Reviews with ekomi.nl
logo check

Gratis verzending vanaf € 75

logo check

Voor 16u besteld, zelfde werkdag verzonden*

logo check

98% geeft ons 4 of 5 sterren

logo check

+50.000 kleuren

Dit zijn de trendkleuren voor 2021!


2021 wordt nóg mooier met de juiste kleuren in je interieur. Niet alleen letterlijk mooier, want een vers laagje verf doet altijd wonderen, maar ook figuurlijk. De trendkleuren van verschillende verffabrikanten voor 2021 werden namelijk zorgvuldig door kleurexperts uitgekozen om je woning een gevoel van comfort, harmonie en ontspanning te laten uitstralen. Wij lijsten graag even voor je op wat de kleurentrends voor 2021 zijn.

Natuurlijk, natuurlijk

We zien één grote lijn terug in alle trendkleuren en -kleurenpaletten voor 2021: natuurtinten. Zandkleuren en groenige tinten zijn daarbij het meest prominent aanwezig, maar ook een vleugje mistig blauw, steenachtig grijs en warme aardetinten vonden hun weg in de meeste trendkleurenschema's. We zien daarbij meestal een bruin-beige kleur als hoofdkleur, die dan gecombineerd wordt met één of meerdere andere trendkleuren uit de trendkleurenpaletten.

Net als de kleuren zelf, hou je het beste ook de verhoudingen natuurlijk in 2021. Kies bij voorkeur een combinatie van maximaal drie kleuren, die je dan aanbrengt in je interieur volgens het 60-30-10-principe (Sigma Coatings): je gebruikt overwegend (varianten van) de neutralere trendkleur (60%), met nuances in een tweede kleur (30%) en accenten in een derde trendkleur (10%). Zo creëer je harmonie in je interieur.

60-30-10 principe PPG Sigma Coatings

afbeelding: PPG

Sigma Coatings trendkleuren

Dé trendkleur van Sigma Coatings (PPG) voor 2021 heet Transcend. Deze natuurlijke, rustige en elegante beige-bruine hoofdkleur krijgt ook nog gezelschap van twee sidekick trendkleuren: Misty Aqua, een zachte turquoise tint en Big Cypress, een warmere aardetint.

Trendkleuren PPG Sigma Coatings

afbeelding: PPG

Big Cypress werkt volgens PPG goed in combinatie met kerselaar of mahonie en accenten in goud. Misty Aqua komt volgens PPG het beste tot zijn recht in een slaapkamer, gecombineerd met zachte crèmetinten en accenten in zachte neutrale kleuren. De hoofdkleur Transcend kan je in heel wat combinaties verwerken. Deze kleur is dan ook de leidraad in alle kleurenpaletten van PPG voor 2021: Be Well, Be Wild en Be True.

Be Well

Be Well PPG Sigma Coatings Trend

afbeelding: PPG

Het Be Well palet bestaat uit een reeks natuurlijke, herstellende en optimistische kleuren, en is speciaal samengesteld voor wie op zoek is naar een gevoel van wellness en mindfulness. Op de bovenstaande foto zie je een combinatie van drie kleuren uit dit palet: Transcend, de hoofdkleur, Misty Aqua en Stone Quarry. De combinatie van deze drie kleuren straalt rust en eenvoudigheid uit. Voeg je er nog een aantal natuurlijke elementen aan toe, dan creëer je een oase van rust en heropleving.

Be Wild

Be Wild PPG Sigma Coatings

afbeelding: PPG

"Veerkracht, hoop en creativiteit". Dat is de gemoedsboost die je van het kleurenpalet Be Wild mag verwachten volgens PPG. Dit palet heeft vooral krachtige, expressieve en speelse kleuren, die mooi uitgebalanceerd worden door de hoofdkleur Transcend. Je kunt dus wel een beetje 'wild' doen met dit kleurenpalet, maar je kan er ook gewoon je interieur heel gesofisticeerd mee maken, zoals op de bovenstaande foto, waar de paarse tint Blackberry Jam als hoofdkleur, met het aardse Transcend en zachte Pacific Pearl samen de kamer vullen met een gevoel van optimisme.

Be True

Be True PPG Sigma

afbeelding: PPG

Het Be True kleurenpalet staat vooral voor authenticiteit. Het roept associaties op met ambachten en tradities. De kleuren in het palet voelen zowel vintage als hedendaags aan, wat het erg uniek maakt. De hoofdtonen zijn warme aardetinten, in combinatie met rijke, juweelachtige kleurschakeringen. De verfkleuren zorgen voor een gevoel van eenheid in een interieur waar hedendaagse en historische stijlen gecombineerd worden. Op de bovenstaande foto zie je het prachtige groene Juniper Berry, in combinatie met Welcome Home en Botany Beige.

Wil je de trendkleuren van Sigma bestellen?

Vermeld bij je favoriete Sigma verf deze kleurcodes*:

Transcend: kleurcode PPG1079-4

Misty Aqua: kleurcode PPG1147-3

Big Cypress: kleurcode PPG1062-5

(*Je kan ook de kleurnaam doorgeven, geen probleem!)

Download aan het einde van deze blog ons handig kleurenoverzicht met alle kleurcodes van de verschillende kleurenschema's.

Sikkens trendkleuren

Ook bij Sikkens (AkzoNobel) speelt een bruin-beige tint de hoofdrol. Zij doopten hun moedige trendkleur voor 2021 'Brave Ground'. Deze versterkende kleur geeft in alle eenvoud een gevoel van verbondenheid met de natuur. De warme, aardse tint, straalt stabiliteit, groei en potentieel uit, volgens AkzoNobel, en kan zo fungeren als sterke basis voor vernieuwing en creativiteit in je interieur.

Sikkens AkzoNobel Brave Ground Trendkleur 2021

afbeelding: Sikkens

Opnieuw zien we naast 'dé trendkleur' voor 2021 ook nog enkele kleurenpaletten bij Sikkens. Onder Colour Futures 2021 worden veertig kleuren gebundeld in vier paletten: Expressive Colors, Trust Colors, Timeless Colors en Earth Colors. Brave Ground brengt daarbij telkens de nodige balans en kan gemakkelijk met elk palet gecombineerd worden.

Expressive Colors

AkzoNobel Expressive Colors

afbeelding: AkzoNobel

Het Expressive palet bevat voornamelijk warme rode en rozige tinten, in combinatie met neutralere beigetinten, waaronder natuurlijk ook trendkleur Brave Ground. In het interieur op de foto hierboven zie je een speelse, maar toch elegante setting met de kleuren Stolen Rose, Terracotta Army en Brave Ground.

Trust Colors

AkzoNobel Trust Colors

afbeelding: AkzoNobel

Trust Colors bundelt een reeks stabiele, neutrale, aardse tinten, voornamelijk schakeringen van bruin en beige. De eenheid in dit kleurenpalet creëert rust en zorgt voor een zacht, subtiel en naturel ogend interieur. Voor de kamer op de bovenstaande foto werden Brave Ground, Vintage Coins en Cacao Nibs gebruikt.

Timeless Colors

AkzoNobel Timeless Colors

afbeelding: AkzoNobel

Ook in het palet Timeless Colors vinden we nog heel wat bruin-beige kleurschakeringen, maar dit palet wordt verder versterkt door warme, okerkleurige accenten. Tijdloze kleuren, waarmee je een moderne én klassieke sfeer kunt oproepen. Hierboven zie je een mooie combinatie van de kleuren Treasure Chest, Cherished Gold en Brave Ground.

Earth Colors

AkzoNobel Earth Colors

afbeelding: AkzoNobel

Bij de Earth Colors zien we vooral blauwe en groene tinten, die doen denken aan lucht, rivieren en bossen - en natuurlijk ook Brave Ground, die zorgt voor het aarde-element. Dit palet komt extra goed tot zijn recht in combinatie met bijvoorbeeld planten of natuurlijke materialen zoals hout. Een voorbeeld daarvan zie je op de foto hierboven, waar de kleuren Brave Ground en Night Seas samen de muur sieren.

Wil je de trendkleur van Sikkens bestellen?

Vermeld bij je favoriete Sikkens verf deze kleurcode*:

Brave Ground: kleurcode E7.10.53

(*Je kan ook de kleurnaam doorgeven, geen probleem!)

Download aan het einde van deze blog ons handig kleurenoverzicht met alle kleurcodes van de verschillende kleurenschema's.

Onze favorieten voor 2021

Wij zochten voor jou nog een aantal RAL-kleuren uit die passen bij de kleurentrend voor 2021: zandtinten en andere natuurkleuren. Dit is onze top drie:

RAL 1019 - grijsbeige: een neutrale kleur, die mooi te combineren is met heel wat andere kleuren.

RAL 6028 - pijnboomgroen: een donker, mossig groen, perfect te gebruiken als accentkleur.

RAL 6034 - pastelturquoise: een zachte, blauwgroene natuurkleur, die het gevoel van water en vegetatie oproept.

Trendkleur interieur

afbeelding: Shutterstock

Oh ja... En zoals beloofd: hier kan je ons handige overzicht met de trendkleuren voor 2021 downloaden. Je vindt er de kleurnamen én -codes terug van alle trendkleuren en alle kleuren uit de kleurenpaletten van Sigma en Sikkens.

Ga je aan de slag met (een van) deze trendkleuren? Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat! Stuur ons een foto via mail of deel het met ons via Facebook.