Sigma Sigmacryl Prim Opaque - Wit

Sigma Sigmacryl Prim Opaque

Technische omschrijving

Absorptieneutraliserende dekkende watergedragen grondlaag voor binnenmuren gebaseerd op een acrylaatdispersietechnologie. 

Substraat-voorbereidende laag op binnenmuren en plafonds bestaande uit pleisterwerk, gipskartonplaten, gasbeton, metselwerk, beton enz., al dan niet geschilderd met alkyd- of dispersieverven.

Zorgt voor een uitstekende basis voor een hoogwaardige en dekkende afwerking.

Voornaamste kenmerken

  • Hoogdekkend
  • Neutraliseert de absorptie(verschillen) van de ondergrond, voorkomt glansbontheid (doffe en glanzende vlekken) in de afwerking
  • Verhoogt de open tijd van de afwerkingslaag, zodat de kans op aanzetten afneemt 
  • Zeer goede vloei, bevordert een hoogwaardige strakke afwerking

Heeft een isolerende werking t.o.v. wateroplosbare verontreinigingen zoals bvb.
rookaanslag, roest, potlood,...

Klik hier om de technische fiche te downloaden »

Sigmacryl Prim Opaque Wit voordelen

Waarvoor gebruik je Sigmacryl Prim Opaque?

“Absorptieneutraliserend”, “substraat-voorbereidend”,... Wat doet deze Sigma primer juist? Sigmacryl Prim Opaque zorgt ervoor dat je muren binnenshuis en je plafonds een solide basis krijgen voor de volgende verflagen. Enerzijds bereidt het de ondergrond (het substraat) voor op de verf die je daarna nog gaat aanbrengen, zodat je afwerkingslaag er achteraf goed uit komt en anderzijds zorgt het voor een goede hechting met de afwerkingsverf. De grondlaag zorgt ervoor dat de zuigkracht van de ondergrond, die mogelijk verschillend is op bepaalde plaatsen, gelijk wordt getrokken (absorptieneutraliserend). Daarmee voorkom je tegelijkertijd ook dat er glansverschillen ontstaan in de afwerkingslaag. Ook geeft deze krachtige primer van Sigma de afwerkingslaag een langere open tijd, zodat je makkelijker een aanzetvrij resultaat krijgt. Ten slotte werkt Sigmacryl Prim Opaque ook nog eens isolerend tegen verontreinigingen die in water oplosbaar zijn, zoals rookaanslag, roest of potlood.  

Sigmacryl Prim Opaque is een uiterst geschikte primer voor in nieuwbouwwoningen bijvoorbeeld. Je kan het gebruiken als grondlaag op binnenmuren en plafonds uit pleisterwerk, gipskartonplaten, gasbeton, metselwerk, beton, en zo verder, al eens eerder geschilderd of nog ongeschilderd. Je kan er nadien overheen schilderen met een alkydverf of een dispersiemuurverf. Een voordeel voor binnengebruik is dat de verf watergedragen is, waardoor hij reukarm is. 

In welke kleuren is Sigma Sigmacryl Prim Opaque verkrijgbaar?

Hier ben je bij de witte variant, maar we kunnen deze primer op kleur maken voor je, zodat je de basis meteen al in de juiste kleur kunt leggen. Dat kan in zo goed als elke kleur van Sigma, NCS-kleuren, RAL-kleuren en veel meer.

Applicatiemethode: Airless, Borstel, Rol
Basis: Watergedragen
Eigenschappen: 1-component, Roestwerend
Glansgraad: Mat
Omgeving: Binnen
Ondergrond: Beton, Cellenbeton, Gipskartonplaat, Metselwerk, Pleisterwerk
Productsoort: Primer/grondverf
Rendement: 9-11 m²/l
Ruimte: Badkamer, Bedroom, Gang, Keuken, Kinderkamer, Woonkamer

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.


Hulp nodig?