Sigma Pearl Clean Matt - Wit

Sigma Pearl Clean Matt

Sigmapearl Clean Matt is een reinigbare matte muurverf van Sigma. Concreet wil dat zeggen dat je een muur die met deze verf geschilderd is makkelijk kan schoonmaken, met een zachte doek en lauw water. Indien nodig kan je eventueel ook nog een beetje zachte zeep toevoegen. Je kan het jezelf ook gemakkelijk(er) maken met de speciaal ontwikkelde Sigmapearl Cleaner

Daarnaast helpt deze binnenmuurverf ook om je muren te beschermen tegen allerlei verontreinigingen. Zo is de verf bijvoorbeeld vet- en waterafstotend en verhindert ze ook dat vlekken kunnen intrekken en vuil zich kan aanhechten. Deze verf van Sigma is dus ideaal om voor een matte afwerking te zorgen in ruimtes die spic en span moeten blijven en waar de mogelijkheid om de muren te reinigen dus een must is, maar tegelijk ook de kwaliteit van de verf onberispelijk moet zijn. Denk maar aan ziekenhuizen, zorginstellingen, scholen, kinderdagverblijven, keukens, restaurants, en meer. 

Ook voor een particuliere woning is Sigma Pearl Clean erg interessant, bijvoorbeeld in de keuken, de badkamer of overal waar kleine kinderen rondlopen. Zijn je muren besmeurd door het dagelijkse leven? “Doekje erover en klaar!”, zoals de slogan van Sigma voor deze handige afwasbare muurverf luidt. Een bijkomend voordeel voor de particuliere gebruiker is dat Sigmapearl Clean Matt tegelijk kan dienen als grondlaag én afwerking, en daarnaast ook heel gemakkelijk te verwerken is. Doordat Pearl Clean Matt ook nog eens oplosmiddelvrij is, heb je ook geen hinderlijke geur in huis tijdens en na het schilderen. 

Sigmapearl Clean Matt Kleur voordelen

Ontdek de vernieuwde kwaliteit van Sigma Pearl Clean Matt

Wat is er verbeterd in deze nieuwe kwaliteit? Het belangrijkste is wellicht dat de verf nu nóg beter reinigbaar is. Daarnaast is hij nu nog makkelijker aan te brengen dankzij een super soepele verwerking. Je zal ook minder zichtbare overlap tussen de verschillende banen hebben, en bijgevolg ook een egaler eindresultaat. Ook de oppervlaktegevoeligheid van de verf is verbeterd. Verder is het resultaat (blijvend) nóg matter. Sigmapearl Clean Matt draagt het Ecolabel in alle kleuren. 

Technische omschrijving

Sigmapearl Clean Matt is een zeer goed reinigbare, kwalitatieve en duurzame matte verf voor binnenmuren zonder oplosmiddelen, weekmakers en op basis van een emissievrije 100% acrylaatdispersie. Ze heeft een hydrofoob en lipofoob karakter en een zeer geringe vuilabsorptie. De verf is uitermate schrobvast nadat ze volledig gedroogd is. Sigma Pearl Clean kan worden gebruikt op onder meer pleisterwerk, gipsplaten, metselwerk, beton, behang, structuurpleisters, glasweefsel of vlies en oude intacte (muur)verflagen, allemaal indien ze voldoende gedroogd zijn.

 

Voornaamste kenmerken

 • Zeer goed te reinigen (met lauw water en een zachte doek)
 • Water- en vetafstotend
 • Zeer lage vuilabsorptie
 • Combineert een hoge esthetische afwerking met een hoge functionaliteit
 • Gaat vrijwel niet opglimmen (nat en droog)
 • Zeer schrobvast na volledige doordroging
 • Bestand tegen de meeste desinfecteermiddelen op waterbasis
 • Tegelijkertijd inzetbaar als grond- en afwerkingslaag
 • Uitstekende verwerking
 • Weinig poreus, zodat de eerste laag geen nadelige invloed heeft op de open tijd van een eventuele tweede afwerkingslaag
 • Onverzeepbaar
 • Geen hinderlijke geur: bij toepassing binnenshuis is de ruimte direct na het schilderen weer in gebruik te nemen
 • Oplosmiddel- en weekmakervrij: VOC < 1g/l

Klik hier om de technische fiche te downloaden »

 

In welke kleuren is Sigma Sigmapearl Clean Matt verkrijgbaar?

Op deze pagina vind je de standaard witte variant, maar we kunnen deze muurverf voor binnen ook voor je mengen in zo goed als elke kleur die je maar wenst: Sigma-kleuren, NCS-kleuren, RAL-kleuren, maar ook kleuren van andere verfmerken. Zo lang je ons geen digitale kleur vraagt, komt het goed! Een van de meest gevraagde kleuren is RAL 9010, een warme wittint. Ook RAL 9016 en RAL 9003 zijn populair. Beiden zijn ook verschillende tinten wit. Wil je op je eigen muren zien wat het verschil tussen die drie wittinten is, en vooral welke dan het beste bij jouw interieur past? Dan is deze set met Sigma kleurtesters in RAL 9010, RAL 9016 en RAL 9003 ideaal voor jou. 

 

Hoe kan je Sigma Sigmapearl Clean Matt aanbrengen?

Maak de muur schoon en zorg dat hij stofvrij is. Indien nodig, kan je kleine beschadigingen in de muur ook nog herstellen. Indien je muur nog niet eerder geschilderd werd, is het raadzaam om vooraf nog een laag Sigmafix aan te brengen. Vervolgens kan je meteen aan de slag met Sigmapearl Clean Matt. Aangezien je deze muurverf tegelijk kan inzetten als grondlaag en als afwerking, hoef je niet eerst de muur nog te voorzien van primer. Evengoed geldt wel dat je dan minstens twee lagen Pearl Clean Matt moet aanbrengen. Vraag je je af wat de beste kwasten en rollers zijn om deze verf mee aan te brengen? Met een antispat verfrol en een ronde borstel van Progold zit je sowieso goed. Vergeet ook je afdekmateriaal niet, zodat je ruimte ook tijdens het schilderen schoon blijft.

 

Schilders testen Sigmapearl Clean

 

 

Applicatiemethode: Airless, Borstel, Rol
Basis: Watergedragen
Eigenschappen: 1-component, Uitstekend reinigbaar, Vlekisolerend
Glansgraad: Mat
Omgeving: Binnen
Ondergrond: Behangpapier, Beton, Glasweefsel, Intacte verflaag, Metselwerk, Pleisterwerk, Structuurpleisters
Productsoort: Afwerkingslaag, Beschermingslaag
Rendement: 8-10 m²/l
Ruimte: Badkamer, Bedroom, Gang, Keuken, Kinderkamer, Woonkamer

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.


Hulp nodig?